Yaşam Dünya bir yana, köpek bir yana!

Dünya bir yana, köpek bir yana!

13.01.2009 - 01:13 | Son Güncellenme:

ABD başkanlık koltuğuna oturmasına bir hafta kalan Barack Obama, hızla azalan hazırlık süresini ne kabinesini tamamlama çalışmalarına, ne de İsrail’in Gazze saldırısının yarattığı sorunları incelemeye ayırabiliyor.

Dünya bir yana, köpek bir yana

İngiliz “The Times” gazetesi, Obama’nın zamanının önemli bir bölümünü kızları Malia (10) ve Sasha (7) için alacağı köpeğin cinsini belirleme işine ayırdığını bildirdi.
Malia’nın köpeklere karşı alerjisi olması nedeniyle Obama, tüyleri dökülmeyen bir cins arıyor. Bu konuda köpek severlerden binlerce öneri geldiğini belirten Obama, Beyaz Saray’ın yeni köpeğini seçmenin Ticaret Bakanlığı için aday belirlemeden daha zor bir iş olduğunu itiraf etti.
Zorlu bir elemeden sonra alerjiye yol açmayan yeni Beyaz Saray köpeği olma şansını yakalayan 2 aday kaldı.

Üç isimden biri
Bunlardan biri Portekiz su tazısı, öteki de bir kaniş-labrador kırması. Ancak melezlere karşı sempatisi daha fazla olan Obama’nın kaniş-labrador kırmasını seçmesi bekleniyor. Beyaz Saray’ın yeni köpeğine “Washington”, “Dubya” ya da “Osama” gibi isimler düşünülüyor.


Temsili Obama ailesi...

Dünya bir yana, köpek bir yana


Washington, 20 Ocak’ta yapılacak başkanlık devir teslim törenine hazırlanıyor. Tören için önceki gün prova yapıldı. Provada, görevi Bush’tan devralacak olan Obama’yı çavuş Derrick Brooks canlandırdı. Michelle Obama’yı donanmadan LaSean McCray, Sasha Obama’yı Gianna Samora-Nixon, Malia Obama’yı Dominique Sewell temsil etti.
REUTERS

Yazarlar