Geri Dön

Dünyanın en yumuşak keki: Bizcocho tarifi

İspanya mutfağından çıkan ve birçok farklı mutfaklara yayılan, normal kekten daha da yumuşak olan bizcocho tarifini sizinle paylaşıyoruz. Mükemmel bir kek yapmak için ne yağa ne de süt ürünlerine ihtiyacınız var. Sadece 5 malzemeyle çok lezzetli ve dünyanın en yumuşacık kekini hazırlayabilirsiniz. İspanya mutfağından çıkma olan bizcocho tarifini sizinle paylaşıyoruz. İşte bizcocho tarifi...

Dünyanın en yumuşak keki: Bizcocho tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1,5-2 su bardağı un

Bizcocho Nasıl Yapılır?

-Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını iki ayrı kaba aktarın.
-Beyazının üzerine çok az şeker ilave edin ve iki katına çıkıp beyaz bir köpük olana kadar güzelce çırpın.
-Şekerin geriye kalan kısmını yumurta sarılarının üzerine ilave edin ve güzelce çırpın. Yumurta sarıları da kremamsı bir hal almalı.
-Yumurta sarılarının üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Güzelce çırpın.
-Ayrı bir kapta çırptığınız yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının olduğu kaba spatula yardımıyla üç seferde parça parça ilave ederek yedirin.
-Alttan üste doğru, yumurta beyazlarını söndürmemeye özen göstererek yedirin.
-Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli yuvarlak 24 ya da 22 cm'lik kek kalıbına hazırladığınız harcı aktarın.
-170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
-Ardından çıkarıp kekinizi 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.

 Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber