Evden çıkarken üzerimize ne alsak?

Havalar bir anda soğumaya başlayınca hepimiz yine her sene olduğu gibi evden çıkarken üzerimize ne alacağımıza bir türlü karar veremiyoruz. "Kışlıkları mı çıkarmalı, yoksa yazlıklara devam mı?", "Bunu giysem üşür müyüm, şunu giysem sıcaklar mıyım?". Emin olun hepimiz şu anda aynı şeyleri düşünüyoruz.

Doğrusunu söylemek gerekirse bu havaların işi belli olmaz. Bu yüzden siz siz olun önleminizi alın, üzerinize birşey almadan sakın ha evden çıkmayın! Peki üzerimize ne alalım?

Dışarı çıkarken hava şartlarına uyum sağlamak kadar önemli birşey varsa o da modaya uyum sağlamak. Sonbahar 2016 trendleri birbirinden farklı ve rahat alternatifleriyle bu noktada bizim yanımızda. Sonbahar koleksiyonları çoktan reyonlardaki yerlerini aldı bile. Birkaç küçük tüyoyla bu sonbaharı en tarz ve en konforlu şekilde atlatmanız mümkün.

Haberin Devamı

Sonbahar alışverişi yapacaklar, evden çıkarken üzerine ne alacağını ve nasıl kombinleyeceğini bilemeyenler... İşte 2016 sonbaharı için altın değerinde dış giyim önerileri...

Bomber ceket

Orijini askeri savaş pilotlarına dayanan bomber ceketler, 2016 sokak stilinin en öne çıkan parçalarından bir tanesi oldu. Spor ve androjen giyimin gittikçe moda olması ve modadaki geriye dönüşle yerini sabitledi. Bu kadar popüler olmasında Kendall Jenner ve Gigi Hadid gibi ünlülerin etkisini de göz ardı etmemek lazım.

Bu sezon bomber ceketler birbirinden farklı renk, model ve işlemelerle, birbirinden farklı tarzlarda karşımıza çıkıyor. Bu nedenle bomber ceketi belli bir kalıba oturtmak imkansız. Bomber ceket giymek için illa maskülen ya da spor bir kombin yapmak zorunda değilsiniz. Günlük sokak stilinize kolayca adapte edebileceğiniz tarzda bomber ceketler bulabileceğiniz gibi şık bir partiye, kokteyle veya işe giderken üzerinize alabileceğiniz tarzlarda da bulabilirsiniz.

Evden çıkarken üzerimize ne alsak

Kot ceket

Moda değişe dursun, kotun her zaman başımın üzerinde yeri var. Özellikle sonbahar aylarında kottan daha değerli bir parça bilmiyorum. Sonbaharın her türlü hava koşuluna uyum sağlar. Bakınız: Kot ceketler. Peki 2016 sonbaharında hangi tip kot ceketlere yatırım yapmalı?

Haberin Devamı

Aslına bakarsanız her türlü kot ceket tercih edebilirsiniz. Ancak modaya uygun sokak stilinizle dikkatleri üzerinize toplamak istiyorsanız sezonun öne çıkan parçalarına şans tanımalısınız. Mesela 90'ların büyük beden boyfriend kot ceketleri. Hem konforlu, hem tarz. Ya da işlemeli kot ceketler kombininizi sıkıcılıktan uzaklaştırmak ve kendinizi ifade etmek için mükemmel bir tercih olabilir. Bir diğer alternatif ise crop kot ceketler. Beli kısa bu modeli önünü ilikleyerek gömlek gibi de giyebilirsiniz.

Evden çıkarken üzerimize ne alsak

Uzun hırka

Fazla salaş görünme korkusundan dolayı uzun hırkaları daha çok evde giymeyi tercih etsek de uzun hırkalarla yapabileceğiniz oldukça tarz ve şık kombinler var. Sandığınız kadar zor da değil. Hepsi birkaç küçük dokunuştan ibaret. Tek ihtiyacınız olan iyi bir hırka.

Tişört, mini etek, çorap ve bot kombininizin üzerine giyeceğiniz uzun bir hırkayla sonbahara uygun salaş bir şıklık yakalayabilirsiniz. Bir de şapkayla tamamlarsanız sizden havalısı olmaz. Bir diğer kombin önerisi de elbiseyle. Elbisenizin üzerine giydiğiniz uzun hırkanın beline bir kemer dolayarak belinizin inceliğini vurgulayabilirsiniz. Ya da baştan ayağa siyah bir kombinle parlak renklerde bir hırka giyerek hırkanıza dikkat çekebilirsiniz.

Haberin Devamı

Evden çıkarken üzerimize ne alsak

Blazer

Modası asla geçmeyecek bir parça daha varsa o da blazer ceketlerdir. Günün her saatinde, herhangi bir davette, sokakta, işte rahatlıkla kullanabileceğiniz blazer ceketler kombininizi maskülen bir şıklıkla bambaşka bir hale getirebilir.

Bir kot-bir tişört, bir blazer ceketle bir anda şık bir kombine dönüşebilir. Bir davete katılırken omuzlarınıza attığınız blazer ceketinizle en sıradan elbiseyi bile havalı bir parça gibi sunabilirsiniz. Aman blazer ceketin gücünü hafife almayın! İyisi mi bu sonbahar kendinize bir blazer ceket edinin.

Evden çıkarken üzerimize ne alsak

Trençkot

Klas ve zarif trençkotlar, yakın geçmişten günümüze modadaki yerini koruyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarının gözdelerinden olan geleneksel trençkotlarda da bir devrim hakim. Klasik bej hala vitrinlerdeki yerini korurken asker yeşili, lacivert ve pudra pembe gibi renkler de bu sezon öne çıkıyor.

Siz de 2016 sonbaharında trençkot kombininizle devrim yaratmak istiyorsanız farklı renk alternatiflerini deneyebilir ya da klasik bej trençkotunuzu dikkat çekici düğmeler ve kalın kemerlerle hareketlendirebilirsiniz.

Evden çıkarken üzerimize ne alsak