Merhabalar,

Bu hafta en büyük hatamız olan “şansı ve bahtı dışarıda aramak” konusunda yazmanın iyi olacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta bu konuda sorun yaşayan çok kişi ile çalıştım. Yazmanın zamanı gelmiş demek ki...

Şans, baht, kısmet genel inanışımız ve dilimize yerleşen söylemlere baktığımızda dışarıdan bize gelen iyilik ve güzelliktir. Bizden bağımsız, kimin yönettiğini bilmediğimiz, bazılarını çok seven bazılarını ise görmeyen bir kavramdır. Gelmesi için dua eder, gelmediğinde öfkeleniriz. Ona kızar, söylenir, yolumuza çıkmadığı için ağzımıza geleni sarf ederiz. Dara düşünce, yokluk hissedince yoluna güller döker, bekler bekleriz. Onu beklerken de farkında olmadan kaygı ve endişe ile yoluna dikenli telleri yerleştirir gelmemesi için elimizden geleni ardımıza koymayız.

Haberin Devamı

Söylemlerimizde cinsiyete de bolca atıf yapılmaktadır. “Bende şans olsa annem beni kız/erkek doğururdu.” Oldukça yaygın kullanılır. Elbette baht, şans ve kısmetin kadın ya da erkek olmakla hiçbir bağlantısı yoktur. Bu tarz sözlerden uzaklaşmayı öneririm.

En büyük hatamız; şansın, bahtın ve kısmetin dışarıda olduğuna inanmaktır. Bana değil, kendinize inanın ki tüm bunlar tam olarak içinizdedir. Onlarla ilgili tüm inançlar, negatif kayıtlar, tecrübeler, umutsuzluklar … sizden akan enerji ile dışarıyı şekillendirmektedir.

Hiç ama hiç kimse parasız kalsın, yalnızlık yaşasın, bahtsız olsun diye dünyaya gönderilmemiştir. Evrensel sistem sürekli tutunduğumuz negatifleri elimizden almak için uğraşır. Ne yazık ki, egolarımız, negatif düşünce alışkanlıklarımız çok öndedir. Tüm bunları bırakıp kısmetle, şansla buluşmak fikri çok uzakta minik bir ışık gibi gelir. Evrenin eli, ilahi düzenin şefkati sürekli bu negatifleri almak için yanımızda fırsat kollar. Herkesin bu şefkati hissetmesine ve pozitife geçmesine niyet ederim her an.

Partner kısmeti ilk bakışta ne kadar dışsal görünüyor değil mi? “Dışarıda birisi var, o her nerede ise benim için en uygun kişi ve biz onunla bir araya gelemiyoruz” şeklindeki söylemleri duyarız. En uygun partnerle eşleşmeye olan inanç nerede, nasıl hasar gördü de onunla buluşmak zorlaştı? Sebep, hiç bilmediğiniz, bilinçaltının derinliklerinde yatan küçük bir anı bile olabilir.

Haberin Devamı

“Bana en uygun partnerle hemen şimdi bir araya gelmeye izin veriyorum. Birlikte olmaktan mutlu olacağımız bir ilişki için hemen en uygun partneri hayatıma davet ediyorum.” gibi cümleleri söylerken kalbinizi dinleyin ne diyor. İnanıyor mu yoksa “nerde bende o şans” mı diyor? Neye inandığınızı en kolay kalbinizden anlarsınız. Sorularınızın karşısında kalbiniz rahatlıyorsa cevap “evet”, sıkılıyorsa cevap “hayır”dır.

Kısmet, şans ve bahtın tam olarak sizden yayılan enerji ile düzenlendiğini lütfen sürekli hatırlayın. İnsan içinde dünyaları barındırır. İçinizde hangi dünyada neler olduğunu bilemediğimiz zamanlar var. “Kendi şansımı ve kısmetimi kendim yaratıyorum” deyin ve hemen şimdi yaratmaya başlayın. Her şey şimdide, anda, burada ve olduğun yerde. Güç sensin, yaratım da öyle.

Sevgiyle,

Ebru Demirhan

Haberin Devamı