Estetik Ebru Şallı'dan gençliğin formülü!

Ebru Şallı'dan gençliğin formülü!

25.03.2011 - 11:44 | Son Güncellenme:

Cildinizi gençleştirmek için hangi yöntemi kullanacağınız konusunda kafanız karışık mı?

Ebru Şallıdan gençliğin formülü

Ebru Şallı

Haberin Devamı

Size verebileceğim en önemli ipucu şu olabilir; sağlıklı bir cilt için en etkili faktör onu içten beslemek yani doğru gıdaları tüketmektir...

“Unutmayın, güzellik içten geliyor. Hangi yaşta olursanız olun meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye, cildinizi içeriden beslemeye özen göstermelisiniz.”

Bahar mevsimini çok seviyorum çünkü taze, mis kokulu havaları beraberinde getiriyor. Baharın yeşil tonları benim enerjimi yükseltiyor. Ancak şunu da unutmamamız gerekiyor; mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır. Mevsim geçişleri her zaman daha dikkatli olmamız gereken dönemler oluyor. Dolayısıyla bugünlerde beslenmemize dikkat etmeli, bağışıklık sistemimizi güçlü tutmaya özen göstermeliyiz.

30’u geçen cilt destek istiyor Bu ay sizlere cilt gençleştiren, hücre yenileyen besinlerden bahsedeceğim. Özellikle biz kadınlar cildimizle çok daha fazla ilgileniyoruz. Hele ki 30 yaşı geçtiysek “Hangi kremi kullanmalıyım?”, “Estetik mi yaptırmalıyım?” gibi kafa karışıklıkları yaşıyoruz ve arayışlar içine giriyoruz. Güneşin zararlı ışınları, sigaranın verdiği korkunç zararlar, hava kirliliği, yanlış kullanılan ve hatta doğal olmayan kremler de eklendiğinde 30 yaş sonrası cildin desteklenmesi şart oluyor. Güzel ve sağlıklı bir cilt için en önemli faktörün doğru beslenmek olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle ben de sizlere cildimizi içten destekleyen ve hatta gençleştiren besinlerden bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

Önemli olan sizsiniz


Doğru beslenme konusunda çok ısrarlı görünüyor olabilirim ama inanın; yediğimiz her besin türü, bize olumlu ya da olumsuz olarak geri dönüyor. Kendinizi sevin ve vücudunuza değer verin ki onu doğru gıdalarla beslemek için de motive olun istiyorum. Doğru beslenerek geleceğe dönük doğru bir yatırım yaptığınızı unutmayın. Sağlıklı bir beden hem yaşama sevincinizi artıracak hem de uzun ve sağlıklı bir ömür sürmenizi sağlayacak. Şunu unutmayın; siz önemlisiniz! Hayatınızdan lezzet, pozitif enerji ve güzellikler eksik olmamalı.

Kahvaltı öncesi arınmak için


? 1 su bardağı ılık su
? Yarım taze limon suyu
? 1 çubuk tarçın
? 1 çay kaşığı bal
Bu karışımı aç karnına içmenizi ve yaklaşık 45 dakika sonra hafif bir kahvaltı yapmanızı öneriyorum.

Haberin Devamı

Cildinizi avokado ile besleyin


Canlandırıcı maske? Yarım olgun avokado
? 1 tatlı kaşığı bal
? 1 çay kaşığı bademyağı
Çatalla avokadoyu ezin, üzerine balı ilave edip tekrar karıştırın. En son bademyağı ile harmanlayıp temiz cildinize uygulayın. Mümkünse peeling sonrası uygulamanızı öneriyorum. Yaklaşık 20 dakika yüzünüzde bekletin. Ilık su ile yıkayın. Maskenin ardından cildinizin canlanıp beslendiğini ve nemlendiğini göreceksiniz. Haftada 1 ya da 2 gün bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı bir beden ve cilt için


? Antioksidan besinlere öncelik verin. Çünkü antioksidanlar cildi besliyor, daima genç tutuyor ve ince çizgilerin belirginleşmesini önlüyor.
? Meyvelerden üzüm, erik, elma, çilek, nar, yaban mersini, kiraz ve böğürtleni tercih edin.
? Omega 3 zengini balıkları tüketin. (Somon, uskumru, hamsi, levrek gibi)
? Omega 6 yağ asitlerinden faydalanmak için bitkisel sıvıyağ, ceviz, badem, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler tüketin.
? Bitkisel yağları kullanırken miktarına dikkat edin, çünkü fazlası size kalori olarak geri dönebilir.
? Güçlü bir cilt dostu olan yeşil çaydan yararlanın. Yeşil çay, antioksidan etkisiyle cildi güzelleştirir, cildin yapısını olumlu yönde değiştirir.

Haberin Devamı

Likopen mucizesi


Cildin özellikle hoşlandığı antioksidanlardan biri de likopen. Likopen en çok domateste ve domatesten elde edilen ürünlerde bulunuyor. Ayrıca karpuz, pembe greyfurt, kayısı ve kiraz da likopen açısından zengin meyveler arasında yer alıyor. Listemize turunçgilleri eklemekte de fayda var. Sadece portakal değil, greyfurt, limon, mandalina da cildimizin dostu. Portakal ve limon kabukları kullanarak hazırlanacak şekersiz reçeller, kahvaltılarınıza lezzet katıp cildinize de destek olacak.

Havuç cilde iyi geliyor

Yazarlar