Cildinizdeki Lekeleri Silmenin En Doğal Çözümü: Meyan Kökü

Çoğumuzun en büyük sorunlarından biridir cilt lekeleri.. Ya güneşe karşı hassas bir cildimiz olması ya gebelik sonrası ya yaşlılık ya da doğal olarak var olan çillerimiz… Nedeni de derimize renk veren melanosit adlı hücreler tarafından melanin pigmenti üretiminin aşırı artmasıdır. Peki Melanosit hücreler hangi durumlarda melanin pigmentinin aşırı derecede üretilmesine sebep olur?

Haberin Devamı

Bu aşırı üretime neden olan en önemli faktör güneşten yansıyan zararlı ışınlar olan UV ışınlarıdır. Bunun dışında görülen diğer bir faktör de gebelik durumunda hormonel değişiklikler sonucu melanin pigmentinin aşırı salgılanmasıdır.

Aynaya her baktığımızda bizi rahatsız eden ve giderilmesi ile ilgili herhangi bir müdahale de kalıcı hale gelen cilt lekelerimizi doğal yoldan cildimize herhangi bir zarar oluşturmadan yok etmenin bir yolu var mı?

Cilt lekelerini gidermenin ve oluşumu önlemenin en önemli yolları;

1- Ciltte melanosit hücrelerinin melanin pigmentini aşırı salgıladığı bölgelerde bu salgılamayı dengeleyen

2- Cilt lekelerinin oluştuğu bölgelerdeki derinin soyulmasını sağlayan yardımcı bitkileri kullanarak bu problemle mücadele etmek mümkün.. Doğada cilt lekelerinin giderilmesinde ve oluşumunu önlemede etkili bir çok bitki bulunmaktadır. Bu bitkilerden en etkili olanlarından biri Meyan köküdür. Meyan kökü içeriğinde bulunan Glabradin adlı etken madde sayesinde melanin üretimini baskılayarak hem oluşmuş cilt lekelerinin renginin açılmasını hem de yeni cilt lekelerinin oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.

Meyan kökünü dilediğimiz gibi cildimizdeki lekeleri gidermede uygulayabilir miyiz?

Meyan kökü sadece cilt lekelerinde değil bir çok hastalıkta faydalı etkileri bulunmakta ancak bu etkilerini de içeriğinde bulunan farklı etken maddeleri sayesinde gerçekleştirmektedir. Meyan kökünün cilt lekelerinde etkili olan etken maddesi Glabradin olup , bu maddeyi istenilen dozda meyan kökünden ayırarak hazırlanılan preperatlar kullanılmalıdır. Aksi takdirde bilinçsiz şekilde uygulanması durumunda ya istenilen sonuçlar alınmayabilir ya da cilde uygulandığı için cilt pH sına uygun olmaması durumunda ciltte tahrişlere sebebiyet verebilir. Bu anlamda tamamen doğal içeriğe sahip ve cilt pH sı ile uyumlu olan ve meyan kökü ekstresini cilt lekelerinde etkili olabilecek dozda içeren Avruplı bilim adamı ve ilaç bitkileri Profesoru Dr. Vittorio Bortolin tarafından lekelere karşı formülasyonu geliştirilmiş bir ürün olan Planta Pura Active Brun kremi kullanabilirsiniz.

Planta Pura Active Brun Krem’e indirimli fiyatla sahip olmak için tıklayın, cildinizde mucize değişimi siz de yaşayın!

Ayrıca cilt lekelerinizden kurtulmak için cilt lekelerini giderici kremleri mümkün olduğunca yaz aylarında değil sonbahar ve kış aylarında uygulmanız ürünlerin daha etkili olmasını sağlayacaktır. Bunun yanında bu ürünlerle birlikte mutlaka yaz ve kış cildinize uygun bir güneş kremi kullanmalı ve günlük cilt temizliğinizi de ihmal etmemeniz istenilen sonuçların daha hızlı ve etkili olmasını sağlayacaktır.
Cilt lekelerinden korunmak için yaz-kış bu güneş ürünlerini kullanabilirsiniz!