Sağlıklı Beslenme Eğir kökü doğal afrodizyak

Eğir kökü doğal afrodizyak

18.10.2011 - 11:45 | Son Güncellenme:

Eğir kökü Eski Mısır'dan günümüze kadar pek çok faydası sayesinde tercih edilen doğal tedavi yöntemi olmuştur.

Eğir kökü doğal afrodizyak

Eğir kökü binlerce yıldır farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Eski Mısır medeniyetinde güçlü bir afrodizyak olduğu bilinen bu bitki, Türkler tarafından bulaşıcı hastalıklara karşı kullanılmıştır.

17. yüzyılda talebin çok fazla olması bitkinin neredeyse soyunun tükenmesine neden olmuştur. Parfüm ve peruk yapımında kullanılmıştır. Bu bitkinin kökü bir çeşit sakız olarak da tüketilmiştir. 1960 ve 70'li yıllarda üretilen şampuanların içine de bu bitkiden konmuştur.

Eğir kökü ayrıca şans, para ve sağlık getirdiği gerekçesiyle de kullanılmıştır. Mutfağın kenarına konduğunda iştahı kestiğine inanılırdı.

Eğir kökü Eski Mısır ve Hindistan'da 2.500 yıldan fazla süreyle afrodizyak olarak kullanılmıştır. Avrupa'da iştah açıcı, sindirime yardımcı olarak, Kuzey Amerika'da ise ateşe, karın ağrısına iyi geldiği için tercih ediliyordu. Bağırsakları rahatlatan ve özellikle mide şikayetlerine karşı etkili olan eğir kökünün sağlığa gerçekten faydalı olup olmadığı hakkında şüpheler de mevcuttur. Avrupa ve Amerika kökenli olanlar düşük zehirlilik oranına sahip olsa da Hint kökenli olanında yapılan araştırmadar kanserojen içerdiğine dair şüpheler uyandırmıştır.

Yazarlar