Kültür Sanat Elfida Su Turan İş Sanat'ın konuğu

Elfida Su Turan İş Sanat'ın konuğu

04.05.2015 - 14:32 | Son Güncellenme:

İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinin mayıs ayındaki konuğu Elfida Su Turan olacak

Elfida Su Turan İş Sanatın konuğu

İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisinin son konuğu genç keman sanatçısı Elfida Su Turan oluyor. Keman eğitimine 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Veniamin Warsawsky ile başlayan Turan, başarılı performanslarıyla kısa sürede dikkat çekti. 2013 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Belçikalı besteci Charles Beriot’nun 9. Konçertosu’nu seslendiren genç sanatçı, 2014 yılında ise Bakırköy Belediye Orkestrası, Aşkın Ensemble ve Orkestra Akademik Başkent ile Bach’ın La Minör Keman Konçertosu’nu yorumladı.

Haberin Devamı

2009 yılından bu yana Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesinde yer alan Elfida Su Turan, bugüne kadar Saraybosna Müzik Akademisi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda konserler verdi. Mart 2013’te Sırbistan Müzik Pedagogları tarafından düzenlenen Uluslararası İnternet Müzik Yarışması’nda 8-11 yaş kategorisinde birinci olan başarılı müzisyen, aynı yılın nisan ayında da Mersin Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması’nda 8-11 yaş kategorisinde ikinciliğe ve “En İyi Türk Eseri Yorumcusu” ödülüne layık görüldü.

8 Mayıs 2015 Cuma akşamı Millî Reasürans konser salonunda gerçekleşecek konserde piyanist Müge Hendekli’nin eşlik edeceği Elfida Su Turan, Vivaldi, Mozart, Bartok, Brahms, Paganini, Bach, Saygun, Williams ve Novacek bestelerinden oluşan geniş bir repertuvarla izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Millî Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar / Elfida Su Turan keman Müge Hendekli piyano eşlik

8 Mayıs 2015 Cuma, Saat: 20.00

Konser ücretsizdir. Rezervasyon; 0 212 316 1083 numaralı telefondan veya issanat@isbank.com.tr adresinden yapılabilir.