Kültür Sanat En yeni filmler

En yeni filmler

30.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Altın Pusula, Hitman ve Cenazede Ölüm filmleri 7 Aralık'ta vizyona girecek

En yeni filmler
Chris Weitz’in yönettiği "Altın Pusula" adlı film, 7 Aralık Cuma günü gösterime girecek. Philip Pullman’ın birçok edebiyat ödülü alan ve tüm dünyada çok satanlar listelerine giren fantastik serisinden uyarlanan filmde Nicole Kidman, Sam Elliott ve Christopher Lee rol alıyor.

Filmde, Oxford’da yaşayan 12 yaşındaki didişken Lyra ile cini Pantalaimon’un Lyra’nın amcası Lord Asriel’in okula gelerek öğretmenleriyle yaptığı gizli toplantıya kulak misafiri olması ve hemen arkasından arkadaşlarından birinin kaçırılması ile yaşayacağı maceralar anlatılıyor.

Haberin Devamı
Aynı gün vizyona girecek bir diğer film ise son yılların gözde bilgisayar oyunlarından uyarlanan "Hitman". Yönetmenliğini Xavier Gens’in yaptığı filmin oyunculuğunu, Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko ve Robert Knepper üstleniyor.

Filmde, profesyonel bir tetikçi olmak için eğitilen ve en güçlü silahları agresif yapısı ve işindeki kararlılığı olan Ajan 47’nin tuzuğa düşürülmesi ve Doğu Avrupa’da kendisini oyun dışı bırakmak isteyenleri ve bunun sebeplerini ararken, Interpol ve Rus ordusu tarafından takip edilmesi anlatılıyor.

Aynı tarihte vizyona girecek bir başka film ise "Cenazede Ölüm".
Yönetmen Frank Oz’un gösterildiği her festivalde kahkaha tufanlarıyaratan ve Locarno Film Festivali’nde "Seyirci Ödülü" alan son filminde Alan Tudyk, Daisy Donovan ve Kris Marshall rol alıyor.