Sağlıklı Beslenme Enerji veren mönüler

Enerji veren mönüler

21.04.2009 - 12:44 | Son Güncellenme:

Baharda canlanan doğaya inat, bu mevsimde çoğu zaman kendimizi halsiz, yorgun ve uykusuz hissediyoruz. İşte enerji veren mönüler...

Enerji veren mönüler

FUNDA ÇATAR

Haberin Devamı

Polat Renaissance Hotel Sous Şefi Kadir Madakbaş'ın hazırladığı birbirinden hafif ve lezzetli tarifler ise bahar yorgunu olan bizleri canlandırmayı garanti ediyor!

BAHAR SALATASI

Malzemeler: 40 gr Akdeniz yeşilliği, 20'şer gr marul, kıvırcık ve kırmızı turp, bir tutam dereotu, çeyrek salatalık, sarı ve kırmızı biber, 60 gr kiraz domates (ikiye bölünmüş), 20 gr ceviz, 10 gr taze nane, 14 gr zeytinyağı, 30 gr kuşkonmaz, bir tutam tuz.

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri derin bir kapta zeytinyağı ve balzamik sirkesi ile iyice harmanladıktan sonra tabağa alın. Salatayı hazırlarken tüm yeşillikleri elinizle ayıklayın, bıçak kullanmayın.

Karbonhidrat: 5 gr Yağ:10 gr

BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler: 120 gr bezelye, 1 adet taze soğan, yarım baş kuru soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 bardak tavuk suyu, tuz, karabiber.

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Bezelyeyi ayıklayın. Taze ve kuru soğanı temizleyip, kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanları tencerede kavurun. Tuz ve karabiberleri ilave ettikten sonra malzemeleri karıştırın. Üzerine tavuk suyunu dökün ve kaynamaya başlayınca bezelyeyi ekleyip, pişirin. Malzemeleri bezelyenin suyuyla birlikte blenderden geçirerek püre haline getirin.

Karbonhidrat: 15 gr Yağ: 5 gr

BALKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler: 200 gr balkabağı,1 su bardağı süt, yarım su bardağı su, yarım baş kuru soğan, 1 yemek kaşığı krema, 1 tutam karanfil, 1 tutam dereotu, tuz, karabiber, toz muskat, küp ekmek.

Hazırlanışı: Balkabağını soyup, ufak ufak dilimledikten sonra derin bir tencereye alın. Üzerine su ve süt ilave edin. Tuz, biber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabakları 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca, içindeki soğan ve karanfilleri çıkartın. Kalan çorbayı mikserden geçirdikten sonra tabaklara paylaştırın. Her tabağa 1 kaşık krema, 1 tutam ince kıyılmış dereotu ve isterseniz küp ekmek ilave edin.

Karbonhidrat: 22 gr Yağ: 7 gr

SOMON FÜMELİ SEPET

Malzemeler: (5 adet sepet için) 100'er gr süt, pudra şekeri ve un. İç malzemeler için: 100 gr somon füme, 40 gr sarı biber, çeyrek bağ roka, 10 gr dereotu.

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Hamurun malzemelerini mikserde 5 dakika çırpın. Ardından 160 derece 7-8 dakika pişirip, şekil vermek için sertleşmeden hemen küçük kalıplara yerleştirin. Hamur soğuduktan sonra içine somon füme, roka yaprakları, dereotu ve sarı biber ilave edin.

(Tek sepet için) karbonhidrat: 25 gr Yağ: 8 gr

Yazarlar