Yaşam Enfeksiyon bu kez öldüremedi

Enfeksiyon bu kez öldüremedi

09.06.2010 - 01:59 | Son Güncellenme:

İzmir’de 2008’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 bebeğin ölümüne yol açan enfeksiyon faciası belleklerden silinmeden, yine İzmir’de ama bu kez Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde olası bir facianın önüne geçildiği ortaya çıktı

Enfeksiyon bu kez öldüremedi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde enfeksiyon saptanınca, 14 kuvözün bulunduğu bölüm devre dışı kaldı. Bölüme yeni hasta alımı durdurulup olası facia kılpayı önlendi.
Üç ayrı bölümden oluşan Yenidoğan Yoğunbakım Servisi’nin 14 kuvözlü birinci bölümünde, geçen haftanın başında bir bebekte adenovirüs saptandı. Hastane yönetimi süratle önlem alıp, bu birimdeki tüm bebek ve çalışanlara tarama yaptı.

Hemşirelere bulaşmış
1 bebek dışında virüs görünmezken, 2 asistan ile 2 hemşirede de adenovirüs enfeksiyonu saptandı. 1 bebek ve 2 asistan ile 2 hemşire tedaviye alınırken, bu birimde yatan bebekler servisin diğer birimlerine alındı. Yenidoğan Servisi Sorumlusu Prof. Dr. Nuray Duman, “Bir bebekte adenovirüs denilen, gözde enfeksiyon saptandı. İki hemşiremiz de bebekten kaparak hasta oldu. Çok bulaşıcı olduğu için iki hemşiremiz ve iki asistanımız evlerine gönderildi. Bu durum yayılmasın diye yeni hasta alışını durdurduk, önlemlerimizi aldık. O hastayı izole edebildik. Diğer hastalar, hemşire ve asistanlara bulaştırmadan bu işi atlattık. Bebeğin durumu iyi. Serviste durum normale döndü ve hasta alımını başlatıyoruz” dedi.

Yazarlar