Geri Dön

Elmalı kurabiye tarifi

Elmalı kurabiye tarifleri, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri haline geldi. Elma ile yapılan enfes lezzetteki elmalı kurabiye tarifine kim hayır diyebilir ki. Sizde çay saatlerinizi daha keyifli hale getirmek istiyorsanız sizler için araştırmış olduğumuz elmalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz. İşte çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek elmalı kurabiye tarifi

Elmalı kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gram margarin
10 gram kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı pudra şekeri
4-4,5 su bardağı un

Elmalı kurabiye iç malzemeleri
2 tane orta boy elma
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşı toz tarçın

Süslemek için
Pudra şekeri veya toz fındık kullanabilirsiniz.

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

 

Elmaları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ardından rendeleyin. Rendelediğiniz elmaların suyunu elinizle sıkıp süzün.

Bir tavaya aldığınız elmaların üzerine toz şekeri ve tarçını ilave edip orta ateşte 4 – 5 dakika kadar kavurun ve ateşten alın soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığında erittiğiniz margarini bir kaba koyup iyice karıştırın. Üzerine sıvıyağı, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek meme kulağı kıvamında bir hamur elde edelim.

Hamuru dört parçaya bölüp merdane ya da oklava yardımıyla ince fakat elde dağılmayacak bir şekil elde edelim.

Elde ettiğimiz hamuru birkaç küçük kare şeklinde keselim. Hazır hale gelen hamurun ortasına soğuyan iç harcını koyup rulo şeklinde saralım.

Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye kurabiyelerinizi dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Soğuyan kurabiyelerinizin üzerini toz fındık veya pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Elmalı kurabiye tarifini hazırlarken bir takım püf noktalarına da dikkat edilmesi gerekir. Aksi taktirde elmalı kurabiyeniz ağızda dağılan bir kıvamda ve lezzetli olmayacaktır.

İşte elmalı kurabiyenin püf noktaları

Elmayı güzel bir şekilde pişirmek gerekiyor. Sulu kalan elma püresi hamurunuzun ıslanmasına neden olacak, lezzetli bir kurabiye olmayacaktır.

Hamurunuzu yoğururken yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam etmeniz gerekir.

Fırından çıkartır çıkartmaz üzerine pudra şekerini serpmeyin. Çünkü pudra şekeri erir ve hamurunuzun daha fazla şekerlenmesine neden olabilir.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber