Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Makarna tarifleri)

Enfes yemek tarifleri serisi ile bugün makarna tarifleri sunuyoruz. En pratik en lezzetli yemeğin makarna olduğunu bilenler için hazırladığımız Enfes yemek tarifleri işinizi çok kolaylaştıracak. İşte Enfes yemek tarifleri ve makarna tarifleri…

Enfes yemek tarifleri (Makarna tarifleri)

Enfes yemek tarifleri ile makarnalara yepyeni tatlar katıyoruz. Makarnanın pratik yapımı ve lezzeti hemen herkes için vazgeçilmezdir. Bu nedenle özellikle acil durumlarda makarna mutfakta hayat kurtarır.

Ancak artık salçalı makarna dışında makarna türleri denemek istiyor olabilirsiniz. Enfes yemek tarifleri ile size bambaşka makarna tarifleri sunuyoruz. Tavuklu, beşamel soslu makarnalarımız ile hem kendinize hem de sevdikleriniz iyi bir ziyafet çekeceksiniz.

Körili tavuklu makarna
Enfes yemek tarifleri (Makarna tarifleri)

Beşamel soslu Fırın Makarna


Ton balıklı makarna
Ton balığı ve makarna ikisi de ayrı ayrı sevdiğimiz lezzetler. Peki, birleşince neler oluyor?

Malzemeler
*Makarna
*Ton balığı
*Zeytinyağı
*Çeri domates
*Sarımsak
*Haşlanmış mısır
*Zeytin
*Fesleğen
*Karabiber
*Tuz

Yapılışı
Makarnalarınız 10-15 dakika kadar haşlayın. Süzmede önce 1 bardak kadar suyundan ayırın. Sosunda kullanacağız.
Sosu hazırlamak için sarımsağı rendeleyin, fesleğenleri elinizle bölün ve en son çeri domateslerinizi de ikiye bölün. Daha sonra zeytinyağını tavada hafif kızdırdıktan sonra malzemeleri tavaya atın ve kavurun.
Yaklaşık 2 dakika kadar kavurduğunuz malzemelerin üzerine ton balığını zeytinleri, mısırı tuzu ve karabiberi de ekleyin. Üzerine de haşlama suyundan ayırdığınız kısmı ekleyin ve orta ateşte biraz çevirin.
Yağını süzdüğünüz ton balığı konservesini ekleyerek domatesler suyunu çekene kadar sosu pişirmeye devam edin.
Birkaç dakika sonra tabaklara koyduğunuz makarnanın üzerine sosu ekleyebilirisiniz. Bir düğer yöntem de tencerenin içinde makarna ve sosu karıştırıp birlikte servis etmeniz. Tercih size kalmış.
Afiyet olsun.


Pastırmalı Çin Mantısı

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber