Kültür Sanat Ereğli Festivali'ne yıldız yağacak!

Ereğli Festivali'ne yıldız yağacak!

02.07.2009 - 11:20 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yarın başlayacak "16. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali" etkinlikleri kapsamında Hadise, Tarkan ve Selda Bağcan konser verecek.

Ereğli Festivaline yıldız yağacak

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı açıklamada, festivallerin bir bölgenin tanıtılması açısından önem taşıdığını, etkinliklerinin coşkulu geçmesini amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Her yıl olduğu gibi bu yıl ki festivalde de katılımın yüksek olmasını beklediklerini anlatan Posbıyık, şöyle konuştu:

"Festivale yarın sergiler, film ve halk oyunları gösterileri, çeşitli stant açılışları ve cambazların performanslarıyla başlayacağız. Coşkulu kortejimize CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve bazı milletvekilleri de katılacak. Gösteri gruplarının etkinliklerinin yer alacağı festivalimizde adeta yıldız yağmuru yaşanacak. Yarın akşam Hadise, 4 Temmuz’da Selda Bağcan ve 5 Temmuz’da da Tarkan konser verecek, şairler dinleti sunacak, imza günleri düzenlenecek. Derneklerimiz aracılığıyla Ereğli’nin tarihi ve turistik yerlerinin gezilmesinin yanı sıra uçurtma şenliği, kedi-köpek güzellik yarışmaları, ücretsiz göz taraması da yapılacak."

Haberin Devamı

Posbıyık, festivalin en önemli etkinlikleri arasında Sevgi Barış Dostluk Ödülü’nün yer aldığına dikkati çekti. Ödül töreninin 5 Temmuz Pazar günü yapılacağını anlatan Posbıyık, "Bu yılki ödüle bir süre önce vefat eden ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan layık görüldü. Saylan’ın ödülünü derneğin yedek yönetim kurulu üyesi Saliha Esen alacak" dedi.