Kitap Sarrafı: 246 Bir Kurtuluş Destanı

15 Temmuz ihanetinde verilen kurtuluş destanını kaleme aldığı “246” adlı kitap yayınlandın. Gazeteci Osman Altınışık'ın acı, kahramanlık, fedakarlık ve cesaretle örülmüş son kitabı oldukça iddialı.

30 yıllık gazetecilik deneyimiyle 15 Temmuz ihanetinde verilen kurtuluş destanını kaleme alan Altınışık ile “246: Bir Kurtuluş Destanı” isimli kitabı hakkında konuştuk.

Kitabınızın adı neden 246?

246, o gecenin şehitleri; 62 polis, 5 asker ve 179 sivil. 246’yı yazarken ben olmaktan çıktım, gözyaşı ile her satırında irkildim. Helikopterden yağan mermilere ‘dur’ diyen Ömer’lerin, Ahmet’lerin, Ali’lerin ve Cennet’lerin vatan mücadelesindeki şahadete giden öykülerini yazarken hiç ben olamadım. Tankın altında ezilen babasını ardında bırakıp şahadete yürüyen Elif’lerin hikâyeleri var bu kitapta. Milletin imkanları ile ihanete başvuranlara karşı direniş ve diriliş bir emir komuta zinciri içinde başladı.

Haberin Devamı

Kitabınızı yazmanızdaki etken nedir? Bu dönem yayınlanan kitaplardan ne gibi farkları var?

Genelkurmay’da, Meclis’te, Özel Harekât’ta kısaca ihanetin baş gösterdiği hemen her yerde vatana karşı canını feda eden kahramanlar ve tanklara siper olan gazilerin hikayeleri, kitapta birinci ağızdan anlatıldı. Kalkışmanın ilk anlarından gün ağarana kadar verilen mücadelenin her ayrıntısı yer alıyor.

Kitabınızda yaşanmış bazı hikayeler var. Bunları yazarken nelere dikkat ettiniz?

Bu kitap bana değil onlara, onların ölümsüz destanlarına ait. Gerek meslek gerekse de özel yaşamımda onca olaya şahit biri olarak bir milletin diriliş öyküsünü yazarken gurur ve gözyaşını tutamadım.

O gece bir gazeteci olarak görevimin başındaydım. İhanet girişimini darbenin merkez üssü olan Başkentte tüm yönleriyle takip ettim.

İhanetin savunma cephesi olan ve en fazla şehit ve gaziyi veren Ankara’nın o gecesini anlattım. Yaşadıklarımdan yola çıkarak bu vatana can veren şehitleri kahraman gazilerin destanını yazdım.

Gazeteci olarak bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu ülke ikinci kurtuluş destanını Başkomutanı ile birlikte yazdı, 246 evladını toprağa verdi. Bu yüzden kitap da ihanet girişiminin yaşandığı gecede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşları başkomutan olarak sokağa çağırdığı sözleriyle başlıyor.

Haberin Devamı

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Tercüman Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Foto Spor, İhlas Haber Ajansı, TV5 Televizyonu, Star Gazetesi, Akdeniz Televizyonu, Sabah Gazetesi gibi kurumlarda muhabir, foto muhabiri, kameraman, editör, şef, haber müdürü, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni, yayın koordinatörü gibi görevlerde bulundum. İHA’nın Yazılı Haberler Müdürlüğü’nü yaptım.

Havacılık sektöründe de uzman yazılarımla tanındım. Sürekli Basın Kartı sahibiyim, evli ve 2 çocuk babasıyım. Daha önce 'Haberin Seyir Defteri' ve ‘B'aşka Vakit Kalmadı’ isimli kitaplarımı yayınladım.

Esra Öz