Yaşam ‘Esrar’lı şampiyon!

‘Esrar’lı şampiyon!

02.02.2009 - 01:04 | Son Güncellenme:

Pekin Olimpiyatları’na damga vuran ABD’li yüzücü Phelps esrar içerken görüntülendi

‘Esrar’lı şampiyon

2008 Pekin Olimpiyatları’nda yüzmede sekiz ayrı dalda altın madalya kazanarak bir rekor kıran 23 yaşındaki Amerikalı yüzücü Michael Phelps’in esrar içerken çekilen bir fotoğrafı spor dünyasında bomba etkisi yarattı. İngiliz News of The World gazetesinin yayımladığı fotoğrafta, Phelps, genellikle esrar içmek için kullanılan bir cam pipodan (bong) nefes alırken görülüyor.
İngiltere’de spor yasaları, uyuşturucu kullananları dört yıl karşılaşmalardan men ediyor. Bu durumda Phelps’in 2012 Londra Olimpiyatları’nda yarışma şansı da tehlikeye giriyor.
Spor dünyasında gündem yaratan fotoğraf, Phelps geçen yıl kasım ayında öğrenci arkadaşlarıyla katıldığı bir partide çekilmiş. Yüzme sporu için sakin bir ay olarak bilinen kasımda, atletlerden genellikle doping ve uyuşturucu kontrolü için test vermeleri istenmiyor.


‘Esrar’lı şampiyon



Fotoğraf, 6 Kasım 2008’de ABD’de Güney Carolina Üniversitesi kampüsündeki bir ev partisinde çekildi. Phelps’in partiye, gizlice görüştüğü Jordan Matthews isimli kızla buluşmak için gittiği öne sürüldü. İddiaya göre partide kahramanlar gibi karşılanan, çevresi kızlarla kuşatılan Phelps, birkaç kadeh içkinin ardından bir öğrencinin kendisine uzattığı bongu alıp, birkaç nefes çekmekte tereddüt etmedi.
ABD Olimpiyat Komitesi, Phelps’in koçu Bob Bowman ve Dünya Anti-doping Ajansı, konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.
News of The World gazetesiyle temasa geçen Phelps’in pazar danışmanlığını yapan Octaogon isimli şirketin gazeteye haberi yayımlamamaları karşılığında, yüzücünün üç yıl bedava köşe yazarlığı önermesi de İngiliz bulvar gazetesinin iddiaları arasında.

Yazarlar