Editörün Seçtikleri Esrarengiz çukur

Esrarengiz çukur

11.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Esrarengiz çukur

Esrarengiz çukur


Yumruk kadar meteor UFO paniği yarattı. Ama açtığı dev çukur akıllarda soru kaldı


       Avustralya'daki küçük bir çiftlik kasabasının sakinleri, önceki gece sakin hayatlarından sıyrılıp "gizemli cisimle" heyecana kapıldı. Guyra kasabası halkını ve güvenlik güçlerini alarma geçiren "gizemli cisim", görgü tanıklarının anlattığına göre yeşil bir ışık saçarak gökyüzünden indi ve görünmesinden 30 saniye sonra büyük bir patlamayla bölgedeki barajın yakınına düştü.
       Kamışlarla kaplı "olay yerinde" sürtünmeden dolayı 15 metre uzunluğunda ve altı metre genişliğinde bir krater oluştu. Cisim daha sonra, yumuşak granit zeminde yaklaşık dört metre dibe battı. Olası bir radyoaktif tehlikeye karşı kasabanın suyu kesildi. Araştırmaları yürüten dalgıç polislerin bölgede bir tünel keşfetmesi ise, olayın gizemini daha da artırdı.
       Tüm bu gelişmeler yaşanırken, esnaf harekete geçti. Bölgedeki işletme sahipleri de anında, bundan nasıl kar sağlayabileceğini düşünmeye başladı. Kasabadaki bir kafe, özel "UFO uzay istilacısı" burgerlerini müşterilerine sunarken, video kasetler satan bir mağaza da, "yaratık" filmlerinde özel fiyatlar uygulamaya başladı. Yetkililer, araştırmaların sonunda gizemli cismin yumruk büyüklüğünde bir meteor olduğunu açıkladı. Ancak, yumruk kadar meteorun derinliği dört metre, eni 16 metre olan bir çukuru nasıl açtığı soruları yanıtsız kaldı.

Yazarlar