Estetik Estetik burun ameliyatı ve altın oranlar

Estetik burun ameliyatı ve altın oranlar

18.08.2015 - 17:42 | Son Güncellenme:

Burun , yüzün tam ortasında olup, ilk bakışta dikkati çeken ve bakışları yakalayan bir organımızdır.

Estetik burun ameliyatı ve altın oranlar

Gerek makyaj , gerekse başka yaklaşımlarla burunda var olan problemler gizlenemez. Bu nedenle estetik burun operasyonları çok fazla özen , deneyim ve bilgi gerektirir. Aynı zamanda burun hem kendi içinde hem de yüzün diğer yapıları ile uyum içinde olmalıdır. Yüz ile uyumlu , doğal ve güzel bir burun kişiye çok önemli artılar katar. Bu uyum , estetik burun ameliyatlarında, altın oranlara dikkat etmek ile olur.

Haberin Devamı

Altın oranlar, insanlık tarihi boyunca sanat ( resim, heykeltıraşlık, vs.. ) ve mimaride kullanılmıştır.Genel anlamda güzellik kavramı görecelidir. Kişiden kişiye , kültürden kültüre, toplumdan topluma değişebilir. Ancak yine de tüm dünyada yüzyıllardır genel anlamda ortak noktada buluşulan bir güzellik kavramı vardır. Yüze uyumlu ,büyük yada çok küçük olmayan bir burun, dolgun yanaklar, gergin- düzgün bir alın, belirli bir kavsi olan ve düşük olmayan kaşlar, abartılı olmayan dolgun dudaklar...vs..

Burunun ,her iki göz ile , alınla , dudak ile arasındaki mesafe iyi ayarlanmalıdır. Burun kanatlarının genişliği, iki gözün iç kenarından geçen düşey çizgilerden dışarı taşmamalıdır.

Haberin Devamı

Alın- burun- çene orantılı olmalıdır. Çene yüze göre küçük yada büyük olmamalıdır. Aynı şekşlde burun yüze göre küçük yada kısa kalmamalıdır. Çene ile burun tabanı, burun tabanı ile burun kökü-alın başlangıcı , burun kökü ile saçlı deri başlangıç çizgisi altın oranlarda 3 eşit parçaya bölünmüştür.

Burun ile dudak mesafesi uyumlu olmalıdır. Bu kısım çok açık görülmemelidir.

Burun , önden bakıldığında yaklaşık olarak kulak ile aynı paralel eksende ve uzunlukları birbirlerine yakın olmalıdır.

Burun ucu açısı ( burun kalkıklığı açısı ) asla tek bir açı olmamalıdır. Burun deliklerinin bitimine yakın ikinci bir açı yapılmalıdır. Bu sayede deliklerin karşıdan bakıldığında belirgin olarak görülmesi engellenmiş olur, hem de yüze daha yumuşak ( bayanlarda ) bir ifade verir.

Burun kökü açısı da ( İki kaş arası, burnun başladığı yerdeki açı ) gözler ve alın ile uyumlu olmalıdır. Bu bölge asla çok oyuk yapılmamalıdır. Bu sefer gözler çok ayrık gibi görülebilir. Tam aksine alından itibaren düz olarakda devam etmemelidir.

Burun ucu eşkenar dörtgen prensibi ile orantılanmalıdır. Bu sayede aşırı sivri yada aşırı kalın burun ucu görüntüsünden kaçınılır. Doğal bir burun ucu elde edilir.

Yandan bakıldığında burun delikleri belirgin görülmemelidir. Hafif bir oval şekilde görülmelidir. Burun delikleri ,burun yüksekliği ve burun ucu belirli oran içinde planlanmalıdır.

Haberin Devamı

Burun sırtı erkeklerde olabildiğince düz olmalıdır. Kadınlarda hafif bir kavis yapılması daha çok tercih edilir.

Burun sırtı genişliği burun kökü ile burun ucunda aynı paralellikte olmalıdır. Burun kökü dar ,burunucu geniş olmamalıdır.

Altın oranlara uyulması sayede burun estetiğinde ideal sonuçların yakalanması sağlanır.

Op. Dr. Yusuf Can

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları

Yazarlar