Estetik Estetikte yeni trend…

Estetikte yeni trend…

13.03.2014 - 14:12 | Son Güncellenme:

Kol estetiği ameliyatlarında son yıllarda büyük bir artış gözlenmekte.

Estetikte yeni trend…

Kol estetiği ameliyatlarında son yıllarda büyük bir artış gözlenmekte. Amerikan Plastik Cerrahi Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre son on yılda kol estetiği ameliyatlarında yaklaşık 40 kat artış gözlenmiş.

Haberin Devamı

NEWEST Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Gökhan Beyhan bu artışın kendisi için şaşırtıcı olmadığını söylüyor. Dr Beyhan " Özellikle son yıllarda artış gösteren zayıflama ameliyatları bu artışın en önemli nedeni. Kısa zamanda ve yüksek miktarlarda kilo kaybı, yan etki olarak, ister istemez, vücutta çeşitli bölgelerde deri sarkıklıklarına neden oluyor. Bel ve göğüs bölgesiyle birlikte bu sarkmaların en sık görüldüğü bölgelerden birisi de kol bölgesi. Bu deri sarkmalarının giderilmesinde düzenli yapılan spor, kas dokusunun gerginliğini sağlamakta faydalı olsa da, sarkmış cilt dokusuna bir etkisi olmamaktadır. Bu nedenle kol bölgesinde deri sarkıklıklarında ameliyattan başka bir tedavi yönteminin olmaması kol estetiği ameliyatları sayısında belirgin bir artışa neden oluyor’’ dedi.

Haberin Devamı

Kol estetiğine yönelmelerinin bir diğer nedeni olarak ‘’zamanın etkisi’’ olduğunu belirten NEWEST Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op.Dr. Gökhan Beyhan, ‘’bu tip bir ameliyat geçirmeyen ya da bir kilo kaybı öyküsü olmayan kadınlarda da zamanın etkisiyle kol bölgesinde göze hoş gelmeyen, estetik gözükmeyen, yılların izini tüm deformasyonuyla taşıyan bu tip sarkmaların görülmesi sık rastlanan bir durum. Dr. Beyhan, Son zamanlarda hakimiyet gösteren moda trendleri, kadınlarda kol bölgesinin zarafetini öne çıkarma eğiliminde. Sağlıklı, dinç, zarif kollar, kadınların güzelliğinde önemli bir unsur. Moda, zarif kolların saklanmasını istemiyor. Kadınların kollarının güzelliğine daha fazla dikkat etmelerinin bir nedeni artık modanın etkisi diyebiliriz Tabi bu durumda da kol estetiğine yönelim hız kazanıyor."

Yine son zamanda yapılan bir araştırmaya göre A.B.D'li kadınlar en çok first lady Michelle Obama'nın ve ünlü oyuncu Jennifer Aniston'un kollarına benzer kollara sahip olmak istiyorlar. Zarif ve estetik kollara kavuşmak isteyenler için Kol Estetiği ameliyatları hakkında bilgi veren NEWEST Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Gökhan Beyhan "Kol germe ameliyatları, temelde kolun iç kısmına yapılan bir kesi yardımıyla sarkık cildin gerilmesinden ibarettir. Bazı durumlarda bu kesi yapılmadan sadece liposuction yöntemiyle de güzel sonuçlar elde etmek mümkün olabiliyor. Ameliyatın süresi, sarkıklığın derecesine göre değişmekle beraber, bir iki saat arasında değişiyor. Ameliyat sonrası hastalarımız günlük işlerine kısa zamanda dönüyor. Ancak spor gibi ağır fiziksel aktiviteler için yaklaşık 6 hafta kadar beklemelerini öneriyoruz.

Haberin Devamı

Bu ameliyatlarda kesi izinin kalacağı yerin iyi planlanması, böylece kişinin normal hareketleriyle görünmeyecek bir şekilde konumlandırılması ameliyatın en önemli kısımlarından biri. Hastanın ameliyat öncesi, bu izin uzunluğu ve yeri hakkında bilgilendirilmesi çok önemli. Estetik ameliyatlarda, daha zarif kollara sahip olabilmek için kol estetiği ameliyatları yükselen trend olarak karşımıza çıkıyor’’dedi.

Yazarlar