Geri Dön

Etli fajita tarifi

Sizi uzak diyarlara götürecek yeni bir tat: Etli fajita tarifi. Bol baharatlı tadıyla damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak olan etli fajita tarifini ister kendi aileniz için isterseniz ise en sevdikleriniz için deneyebilirsiniz. Etli fajita tarifi pratik tarifi ve lezzetli tadıyla damaklarınızı fethedecek. Etli fajita nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir yazımızın devamında sizler için hazırladık.

Etli fajita tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-400 gram dana bonfile
-2 adet kırmızı soğan
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet sarı biber
-Bir miktar tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 yemek kaşığı zeytinyağı

Etli Fajita Nasıl Yapılır?

1.adım: Etleri, soğanları ve biberleri uzun olacak biçimde doğrayın.
2.adım: Uzun bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve doğradığınız tüm malzemeleri tavaya ilave edin. Bir süre tüm malzemeleri soteleyin.
3.adım: Isıya dayanıklı bir kabı ocağa alın ve dibine bir miktar tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyince sotelediğiniz malzemeleri bu kaba ilave edin.
4.adım: Son olarak lavaş ekmeklerle üzerini kapatın, ısınmasını bekleyin ve ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber