Kendin Yap Ev yapımı banyo köpüğü

Ev yapımı banyo köpüğü

14.06.2016 - 17:17 | Son Güncellenme:

Bu yapımı kolay ev yapımı banyo köpükleriyle banyonuza renk katın

Ev yapımı banyo köpüğü

Ev yapımı banyo köpüğü malzemeleri:

Haberin Devamı

110 gr kabartma tozu
55 gr mısır nişastası
55 gr limon tuzu (sitrik asit)
55 gr İngiliz tuzu (magnezyum sülfat)
1-1 1/2 çay kaşığı su
1 çay kaşığı esansiyel yağ
1 1/4 çay kaşığı yağ (bu tarifte hindistan cevizi yağı kullanıldı)
1-2 damla gıda boyası (isteğe bağlı)

Ev yapımı banyo köpüğü yapılışı:

Bir kasede malzemelerin kuru olanlarını karıştırın (listedeki ilk dört malzeme). Hiçbir topak kalmayacak şekilde çırpın, özellikle mısır nişastası topaklı olmaya meyillidir. Ardından küçük cam bir kavanozda sulu malzemeleri karıştırın (listedeki son dört malzeme). Eğer hindistan cevizi yağı kullanıyorsanız mikrodalga fırın veya normal fırında, diğer malzemelerle daha rahat karışabilsin diye hafifçe eritin. Sıvı karışımı yavaşça kuru olanın üstüne dökün, dökerken aynı anda çırpın. Eğer karışım köpürüyorsa sıvı karışımı çok hızlı döküyorsunuz demektir. Sıvı karışımın tamamını kuru karışımla iyice karıştırdıktan sonra karışımdan bir parça alıp elinizle ezin. Eğer elde tutulamayacak haldeyse, tutulana kadar su ekleyip karıştırın.

Haberin Devamı

Daha sonra banyo köpüğü kalıbınıza karışımı, hafif taşacak şekilde doldurun. Biraz bastırın ve kalıbın tek tarafını nazikçe çıkartın. Banyo köpüğünü bir tepsinin üzerine koyun ve köpüğün diğer tarafını kalıptan çıkarmadan önce 10-12 dakika kadar kurutun. Diğer tarafı çıkarmaya hazır olduğunuzda, nazikçe banyo köpüğünü altı üste gelecek şekilde çevirin ve sonra kalıbın üstündeki diğer yarıyı nazikçe çıkartın. Burada dikkat edilmesi gereken kelime nazikçe. Köpüğü kalıplardan çıkartırken dikkat etmezseniz çok kolay bir şekilde parçalanabilir. Eğer banyo köpüğü siz çıkartırken kırılırsa nazikçe diğer yarının üstüne bastırabilir ya da tüm karışımı tekrar kasenin içine koyup kalıba koyma sürecine baştan başlayabilirsiniz. Baştan başlama fikri gözünüzü korkutmasın, aslında düzeltmesi kolay oluyor.

Hepsi kalıplardan çıktıktan sonra, gece 8 saat boyunca kurutun. Hepsi tamamen kuruduktan sonra streç filmle sarıp kullanana kadar kuru bir yere kaldırabilir ya da sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Haberin Devamı

PembeNar Özel

Yazarlar