Geri Dön

Şekerpare Tarifi

Pastane usulü pratik ve kolay şeker pare yapmaya ne dersiniz? Hem pratik oluşu hem de lezzetiyle en çok tercih edilenler arasında yer alan şekerpareyi pratik tarifimizle hazır almak yerine evde yapabilirsiniz. Üstelik irmikli şeker pare sevenler bu tarifimize bayılacak.Peki irmikli şekerpare nasıl yapılır? İşte ev yapımı kolay şekerpare tarifi...

Şekerpare Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 bardak pudra şekeri
2,5 kaşık irmik
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 bardak un

Şerbet için:

3,5 bardak şeker
4 bardak su
2-3 damla limon suyu
Üzerine tane fındık

Şekerpare Nasıl Yapılır?

Pastaneden veya fırından satın almak yerine evinizde kolay şekerpare tarifi hazırlayabilirsiniz. Üstelik irmikli şeker pare olarak paylaştığımız bu tarif çok basit malzemelerden oluşuyor. Şekerpare, hem pratik oluşu hem de lezzetiyle en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Peki, irmikli şekerpare nasıl yapılır? İşte pratik ve kolay şekerpare tarifi...

Birinci adım: Yağ, irmik, pudra şekeri ve yumurtayı elinizle iyice ezerek karıştırın.

İkinci adım: Vanilya - kabartma tozunu ekleyin ve çok sert olmayacak şekilde bir hamur yoğurun.

Üçüncü adım: Hamura yumuşak şekil verip üzerine fındık bastırıp pişirin.

Son adım: Fırından çıkan şekerparelerin üzerine şurubu kaynatıp soğuttuktan sonra dökün ve dinlendirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber