Geri Dön

Cold brew tarifi

Son dönemlerin parlayan yıldız kahvesi cold brew’un, adını sıklıkla duyuyoruz. Hatta artık zincir kahvecilerde bile içtiğimiz bu soğuk kahvelerin özelliği uzun sürede ve soğuk suyla demleniyor olmaları. Sizde evde kendi imkanlarınızla bu lezzeti yakalayabilirsiniz. Yapım aşaması meşakkatli olsa da, sonucuna bayılacaksınız. İşte cold brew için malzemeler...

Cold brew tarifi
  • Çiğ
  • 3 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 litre soğuk su
-120 gram kahve (Uygun kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeği)

Servisi için:
-4 adet küçük parça buz
-1 su bardağı süt

Cold Brew Nasıl Yapılır?

-Taze taze çektiğiniz kahve çekirdeklerini bir sürahiye aktarın. Üzerine soğuk, içme suyunu ekleyin ve karıştırın.
-Kahve çekirdeklerinin suyu çekmesi ve aromalarını bırakmaları için karışımı 12 saat kadar bekletin.
-Sabırla beklettiğiniz kahveyi, tel süzgeç yardımıyla cam bir kaba süzdürün.
-Kahveyi muhafaza edeceğiniz sürahinin ağzına kağıt bir filtre kağıdı yerleştirin.
-Pütür kalmaması için; son bir kez kahve karışımını süzün.
-Servis bardaklarına buz küplerini paylaştırın. Bardakları yarısına kadar kahve ile doldurun.
-Arzuya göre; soğuk süt ekleyerek bekletmeden servis edin.

Püf noktası:

-Çekilmiş kahve çekirdeklerinin renk ve aromasını soğuk suya bırakması için önerilen bekleme süresi 15 saate kadar çıkmaktadır.
-Suyun kalitesinin kahvenin tadını etkilediği unutulmamalıdır. Kahvenin aromasını azaltmaması adına servis esnasında çok fazla buz kullanmayın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber