Estetik Evde SPA keyfi

Evde SPA keyfi

02.02.2009 - 15:17 | Son Güncellenme:

Hem rahatlamak hem de tüm stresten arınmak için bu ay kendine zaman ayır, mumlar, tütsüler, sıcak su ve dinlendirici bir müzikle evde SPA keyfine bak!

Evde SPA keyfi

Biraz gevşemek, bütün sıkıntıları bir yana atmak ve tabii ki güzelleşmek için kendine bir gün belirlemen yeterli. Nasıl mı yapacaksın? Öncelikle cep telefonunu kapatmalısın. Önümüzdeki birkaç saat yalnızca sana ait çünkü, başka kimselerle konuşmak yok! Sonra sırasıyla adımları izle!

Haberin Devamı

Doğal peeling

SPA'nın ilk adımı, hem kan dolaşımını uyarmak hem de ölü hücrelerinden kurtulmak olmalı. Bunun yolu da, basit bir peeling uygulamasından geçiyor. Nasıl mı? Banyoda vücudunu, kuru haldeyken bir kese ya da doğal kıllardan yapılmış bir fırça yardımıyla ayaklarından yukarıya doğru dairesel hareketlerle fırçalaman yeterli. Sonra da doğruca suya!

Gevşe, gevşe, gevşe

SPA merkezlerinde uygulanan aromatik yağlarla masaj, buhar banyosu, cilt bakımı hangimizi baştan çıkartmaz ki? Böylesine birkaç saatlik keyifle, bir de bakmışsınız hayat tozpembe oluvermiş! Peki, sanıyor musun ki bu mutluluğu yaşamak için biriktirdiğin tüm harçlıklarını bu işe yatırman gerek? Elbette hayır. Aynı keyfi bizzat evde de yapabileceğini sakın unutma. SPA'nın en önemli adımı, bol köpüklü bir banyo. Tüm yorgunluğunu alır, dinlendirir ve sana enerji verir. İçinde yarım saat kalman yeterli olacak banyo suyunun çok sıcak olmamasına özen göster; vücut ısısında olması gereken banyo suyu, kan dolaşımını da hızlandırır. Banyo suyuna, köpüğün yanı sıra güzel kokulu yağlar da eklersen, keyfini çifte katlamış olursun. Bu konuda sana özellikle tavsiyemiz, lavanta, papatya, yasemin, portakal çiçeği, gül yağları... Fakat dikkatli ol, birçok mağazada elma, kayısı, portakal yağı adıyla satılan yağlar esans içerdiğinden banyoda kullanılmamalı. Ayrıca vücuduna enerji vermesi için küvete bir miktar deniz tuzu da koyabilirsin. Banyodan çıktıktan sonra bornoza sarınıp bir süre dinlenmeyi ihmal etme. Arkasından ise bir bardak maden suyu ya da kant (bir bardak ılık su ve biraz limon karışımı) içerek toksinlerden de kurtulabilirsin. Vücudunu nemlendirmeyi de sakın unutma!

Haberin Devamı

Yüzün ne alemde

Vücudun tamam, sıra geldi yüzüne… Unutma ki, her türlü kire maruz kalan yüzünün de, canlanmaya, parıldamaya ihtiyacı var. Bunun için yüzündeki kirden ve en önemlisi de ölü hücrelerden kurtulman gerek. Nasıl yapman gerektiğine gelince... Merak etme, bu, çok zamanını almayacak! Bir kaba su koyup iyice kaynat. İçine birkaç damla banyoda kullandığın aromaterapik yağlardan ilave et. Kafanın üzerine bir örtü örtüp yüzünü 2-3 dakika kadar suyun buharına tut. Yalnız çok yakınlaşmamaya dikkat et ki, yüzün sıcak buharla yanmasın! Böylece gözeneklerin iyice açılmış olacak. Daha sonra cildini sıkılaştırmak ve temizlemek için pamuğa döktüğün tonikle yüzünü bir güzel sil. Son olarak da nemlendiricini sür.

Haberin Devamı

Olayı zenginleştir

Küvetin çevresinde yakacağın kokulu mumlar ve tütsüler, fona yerleştireceğin Sarah Brightman, Joan Baez ve Loreena McKennitt albümleri gibi rahatlatıcı müzikler, doğal banyo ürünleri ve suya atacağın gül yaprakları ile bu keyfi daha da zenginleştirebilirsin. Uzakdoğu felsefesine göre mum, mekanın aurasına iyi geliyor ve şans getiriyor. Aromaterapik mumlar, stres gideriyor, canlandırıyor ve rahatlatıyor da...

SPA'ya gitmek istersen
SPA konusunda profesyonel bir merkeze gitmeyi tercih edersen, işte sana Heygirl'ün önerileri...
Kum Day Spa:0 212 202 96 99
Taylife Spa: 0 212 291 16 14
Richmond/Nua Wellness Spa: 0 264 582 21 07
Camene Spa&Wellness Center: 0 212 313 50 49
The Marmara Bodrum Spa: 0 252 313 81 30
Sculpture Therapy Center: 0 212 291 20 91
Club Arora for Women: 0 216 651 51 12

Yazarlar