Tatil Evdeki hesap taksiye uysun!

Evdeki hesap taksiye uysun!

08.07.2010 - 10:41 | Son Güncellenme:

Gideceğiniz yer ile bulunduğunuz nokta arasındaki mesafeyi ve taksi ücretini hesaplamak artık havuz problemleri kadar zor değil…

Evdeki hesap taksiye uysun

Büyük şehirde yaşamanın en büyük zorluklarından biri de ulaşım sorunu. Çoğu zaman gideceğimiz mesafenin ne kadar uzak ya da yakın olduğunu bilemediğimiz gibi bu mesafe için ödememiz gerekecek olan taksi ücretini de bilemiyoruz. 'taksiyle.com' web sitesi işte tam olarak bu ihtiyacımıza çözüm sunuyor.

Oldukça kullanışlı ve ücretsiz bir servis olan Taksiyle.com, özel aracınız veya taksi ile gitmeyi planladığınız iki nokta arasındaki en kısa rotayı alternatif yollar ile birlikte bularak, yaklaşık taksi ücreti ve kaç km uzaklıkta olduğunu sizin için hesaplıyor. Şu an için İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Muğla olmak üzere altı ilde hizmet veren servis yakın zamanda tüm Türkiye’yi kapsayacak.

Haberin Devamı

Mesafe ve taksimetre ücreti bilgileri yanında seçtiğiniz noktaya en yakın taksi duraklarını da harita üzerindeki yerleri ile birlikte sizin için bulan site; büyük şehirlerde hava limanları, vapur iskeleleri, büyük meydanlar, alışveriş merkezleri, kültür durakları, hastaneler, otobüs ve tramvay durakları, camiler gibi günlük hayatta yol tarifinde sık kullanılan POI (Point of Interest) noktaları da biliyor. Liste olarak sunulan bu noktalar haritada gideceği yerin neresi olduğunu ya da haritanın hangi bölgesine düştüğünü tam olarak bilmeyen kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

Servis ayrıca; belirlediğiniz bir güzergahı tek bir tıklama ile yol tarifi vermek istediğiniz arkadaşınıza gönderebileceğiniz kısa bir adrese dönüştürmenize izin veriyor ve oluşturduğunuz bu adresi açan kişi hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan seçtiğiniz rotayı kendi ekranında görüyor.

Yazarlar