Salon Eviniz kedinize uygun mu?

Eviniz kedinize uygun mu?

13.02.2017 - 12:15 | Son Güncellenme:

Evinde kedi dostuyla birlikte yaşayanlar bilir... Tüm günlerini evde geçiren kediler için konfor çok önemlidir. Onların konforunu sağlamak da sizin için önemlidir. Tüm bunları bildiğimiz için evinizi kedinize uygun hale getirmenize yardımcı oluyoruz...

Eviniz kedinize uygun mu

Yüzyıllardan bu yana gündelik hayatımızın bir parçası ve sevimli dostlarımız olarak evlerimizde özel bir yeri olan kediler, bir ev hayvanı olarak diğer pek çok hayvandan çok daha farklı bir karakter sergilerler.

Haberin Devamı

Günün önemli bir kısmını uyuyarak ve yalanarak kendi hallerinde geçirmelerine karşın kolaylıkla sıkılabilen ve kaç yaşında olurlarsa olsunlar oyuncu özelliklerini kaybetmeyen bu her cinsi ayrı güzel olan hayvanlar, köpekler gibi yalnızca sahiplerinin varlıklarıyla mutlu olmazlar.

Bu yüzden evinizde kediniz için küçük sürprizler hazırlamak, ona yeni oyun alanları açmak ve mobilyalarınızı rahatını arttıracak şekilde seçmek veya düzenlemek kedinizin keyfini yerine getireceği gibi size de izlemeye doyum olmayacak anlar tattıracaktır.

Aslında oldukça huysuz ve öngörülmesi güç bir tabiata sahip olan kediler, kendileri için özel hazırlanan şeylere ilgi göstermemeleriyle de ünlüdürler. Çoğu kez içi boş bir kutu veya üst üste yığılmış çamaşırlar, çok şık ve rahat bir kedi yatağından daha konforludur onun için. Bu yüzden evinizde kedinize yönelik düzenlemeler yapmak bir parça alengirli bir iş olabilir.

Haberin Devamı

Bu yazımızda bu konuda size fikir verebilecek çeşitli tasarımları bir araya getirdik. Hem evinize hem de kedinizle birlikte sizin de hayatınıza sıcak bir dokunuşta bulunacak bu tasarımlara gelin biraz daha yakından bakalım.


Mobilyalarınız için bir kurtarıcı
(Cat-on / homify.com.tr)

Eviniz kedinize uygun mu

Bahçeye ya da sokağa çıkmayan ve yalnızca evde vakit geçiren kediler, tırnaklarını törpülemek için doğada olduğu gibi ağaçlardan yararlanamadıkları zaman bu ihtiyaçlarını genellikle koltuklarınızda gidermeye çalışırlar. Bu da en dayanıklı mobilyanın bile en fazla birkaç yıl içinde neredeyse kullanılamaz hale geleceği anlamına gelir. Kediler için özel olarak tasarlanmış tırmalama tahtaları piyasada bolca bulunmasına karşın bir kediyi koltuklarınız yerine kendi tahtasını tırmalamaya ikna etmek pek de kolay değil. Burada gördüğünüz son derece şık ve özel tasarım tırmalama tahtasının ise farklı bir özelliği var. Yapısı itibariyle aynı zamanda bir tabure gibi görünen bu özel mobilyayı bir süre kendiniz kullanacak olursanız kedinizin ilgisini mutlaka çekecek ve o da kullanmak isteyecektir. Ama ona özel bir şey olduğunu hissettirirseniz maalesef hiç şansınız yok. Kedili hayatın en büyük eğlencesi de bu küçük köşe kapmaca oyunlarıdır aslında. Bakalım onu kandırmayı başarabilecek misiniz?

Haberin Devamı

Eviniz kedinize uygun mu

Basit ama etkili
(Stylecats / homify.com.tr)

Elinizden temel marangozluk işleri geliyorsa ve yeterli malzemeniz de varsa kendi başınıza bile yapabileceğiniz bu basit tasarım, aslında bir kitaplıktan çok da farklı değil. Ancak rafları kedilerin sığabileceği şekilde tasarlanmış. Kediniz ilk başta bu kitaplığa ilgi göstermeyebilir. Dert etmeyin, kolayı var. Sizin için çok önemli olmayan birkaç kitabınızı veya başka eşyanızı bu raflara yerleştirirseniz, kediniz çok geçmeden bunları devirmek için harekete geçecek ve nihayetinde yeni oyuncağını benimseyecektir.

Eviniz kedinize uygun mu

Profesyonel kediciler için
(Gatoblanco / homify.com.tr)

Belli birkaç kedi ırkı haricindeki hemen hemen tüm kediler ev içinde yalnız olmaktansa yanlarında bir arkadaşı tercih ederler. Bu yüzden iki kedinin bakımı aslında bir kediye kıyasla görece daha kolaydır. Özellikle evde olmadığınız saatlerde kediler kendi aralarında koşup oynarlar ve kendilerini daha iyi hissederler. Üç kedi de kendi arasında gayet güzel anlaşma eğilimindedir ama sayı üçün üzerine çıkıyorsa siz artık profesyonel bir kedici olmuşsunuz demektir. Dört veya daha fazla kedinin bir arada olduğu evlerde şiddetli bir rekabet ortamı vardır ve adeta bir köşe kapmaca oyunu yaşanır. Bu yüzden bir evin bir kedisinin ilgi göstermeyeceği hemen her şey bu rekabet ortamında son derece kıymetli olur. Siz de böyle kalabalık bir evde yaşıyorsanız, kedi mobilyaları çok işinize yarayabilir ve hayatınızı kolaylaştırabilir.

Haberin Devamı

Eviniz kedinize uygun mu

Kedinizin gizli evi
(Atelier Tresan / homify.com.tr)

Kediler gizli kapaklı yerlere, tozlu köşelere ve aklınıza gelmeyecek hemen her yere girmeye bayılırlar. Onların bu zaafından yararlanarak kendileri için çok güzel olacak bir oyun alanı yaratabilirsiniz. İki veya daha çok katlı bir evde oturuyorsanız, merdiven altları bu iş için son derece idealdir. Kedinize yapacağınız bu gizli bölmeyi ilk etapta basit bir eşyanın ya da bir çift ayakkabının arkasına gizleyerek ilgisini çekmeniz daha doğru olacaktır. Yoksa onu kucaklayıp yeni evinin kapısına koyarsanız emin olun bütün emekleriniz boşa gider. Bırakın kendisi bulsun ve keşfetsin, ya da en azından o öyle düşünsün.

Haberin Devamı

Yazarlar