Dış Mekan Evinizde küçük kaçamaklar yapmak için pratik fikirler

Evinizde küçük kaçamaklar yapmak için pratik fikirler

13.06.2016 - 15:20 | Son Güncellenme:

Büyük şehirlerde yaşıyorsanız ve şehrin gürültüsünden stresinden kaçmak istiyorsanız uzaklara gitmenize gerek yok. İşte evinizde de kaçamak yapabileceğiniz noktalar.

Evinizde küçük kaçamaklar yapmak için  pratik fikirler

Şehirden kaçmak, küçük bir balıkçı kasabasında veya bahçeli bir kır evinde yaşamak bugünlerde pek çoğumuzun hayallerini süslüyor. Özellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerin koşturmacasıyla baş etmek her yönden giderek güçleşiyor olsa da, genellikle “kaçış” projeleri ancak emekliliğe ertelenen parlak fikirler olarak yer ediyor hayatımızda. Bazılarımız yaz aylarında dahi yeterince tatil yapmak ve yılın çalışmayla geçen büyük kısmına kendimizi hazırlama fırsatı bulamıyoruz.

Haberin Devamı

Ama hemen moral bozmaya gerek yok. Şehirde yaşamanın altın kuralı, iş yerinizde ve dışarıda ne yaşarsanız yaşayın, evinizin oturmaktan keyif alacağınız ve güzel zaman geçireceğiniz bir hale getirmektir. Bunu başarabilirseniz hayatınız yaşamaya daha değer olacaktır. Bu yazımızda sizler için derlediğimiz öneriler ise ağırlıklı olarak tatil keyfini evinize getirecek türden balkon, teras ve bahçe fikirlerinden oluşuyor.

Derlememizdeki örnekleri kendinize uygun bulmayabilirsiniz, veya evlerinizde bunlara benzer alanlar yaratmak için imkânınız olmayabilir, hiç sorun değil. Bunlardan alacağınız fikirlerle siz de kendinize özgü nefes alma alanları yaratabilirsiniz. Unutmayın, bir şeyi tasarlamak başarmanın çok önemli bir kısmıdır. Düşünün, tasarlayın ve işe koyulun.

Haberin Devamı

Evinizde küçük kaçamaklar yapmak için  pratik fikirler

Arka bahçede küçük bir cennet
Bahçe katları ve bodrum katlar özellikle İstanbul’da yaşayanlar için tanıdık kavramlar. Hele ki yüksek tepelere kurulu bazı semtlerde yerin birkaç kat altındaki daireler bile söz konusu. Bu türden dairelerin her ne kadar nem veya gün ışığından yeterince yararlanamama gibi sorunları olsa da, kendilerine göre avantajlı yönleri de yok değil. Örneğin küçük avlular, atıl bahçeler ve buna benzer alanlar pek çok bahçe katında vardır. Bu tür alanları biraz masraf ve güzel bir tasarımla yoğun bir günün sonunda kendinize gelebileceğiniz küçük bir cennete çevirmeniz hiç de zor değil.

Evinizde küçük kaçamaklar yapmak için  pratik fikirler

Balkon keyfi
Yaz aylarında balkonlar fazlasıyla sıcak olabiliyor. Pek çok balkon güneşten yeterince korunmadığı için buralarda vakit geçirmek aklımıza bile gelmiyor. Oysa gölge için biraz hasır ve güzel bir ahşap masa sandalye takımı bir balkonun havasını tümden değiştirebilir. Biraz da canlı bitki eklerseniz balkonunuz harika bir yere dönüşebilir.

Evinizde küçük kaçamaklar yapmak için  pratik fikirler

Ölü alanları değerlendirin
Balkonunuz apartmanların arasında kalıyor olabilir. Ya da belki en üst kattaki eviniz çirkin bir çatıya açılıyordur. Dert etmeyin. İyi bir tasarımla tüm bu sorunlar ortadan kalkar. Beyaz duvarlar aydınlık ve ferah bir atmosfer için olmazsa olmazdır. Ahşap zeminler ise her türden mekâna olduğu gibi elden geçireceğiniz balkon veya çatı için de mükemmel alternatifler olacaklardır.

Haberin Devamı

Evinizde küçük kaçamaklar yapmak için  pratik fikirler

Çatı katında güneşlenme keyfi
Çatı katlarındaki çatı eğimi, doğru kullanıldığı zaman harika sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Çatı eğiminin olduğu bölgenin yarı açık bir mini terasa dönüştürüldüğü bu ev oldukça iyi bir örnek. Güneş ışığından mükemmel bir açıyla yararlanacak şekilde yerleştirilmiş bu şezlonglar size ev konforunda güneşlenme imkânı sunabilir.

Evinizde küçük kaçamaklar yapmak için  pratik fikirler

Açılır-kapanır bir teras
Balkon ve terasların üstünü kalıcı olarak kapatmak maalesef tatsız bir trend olarak geçerliliğini koruyor. İnsanların bu kıymetli alanlardan nasıl vazgeçebildiği ayrı bir tartışma konusu olsa da, buna çok daha yararlı bir alternatif olarak açılır-kapanır teraslar da yaygınlaşmaya devam ediyor. Kış aylarında adeta birer kış bahçesi gibi kullanılabilen bu alanlar, yazın ise dilediğiniz zaman tamamen açılarak şehrin ortasında ve evinizin içinde tatil keyfi yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Evinizde küçük kaçamaklar yapmak için  pratik fikirler

Çatıda ortak bir yaşam alanı
Beyoğlu, Üsküdar, Kadıköy ve Fatih gibi eski İstanbul’un belkemiği denebilecek ilçelerde pek çok evin çatısı kaderine terk edilmiş durumdadır. Aslında mükemmel manzaralara sahip olan çatılar doğru bir şekilde kullanılmadığı için genellikle apartman sakinlerinin hizmetine açılmaz. Oysa birkaç küçük müdahaleyle bu tarz çatılar nefis birer ortak yaşam alanına dönüşebilirler. Komşularınızla ilişkinizi güçlendirmenizin yanı sıra günün yorgunluğunu manzaranın tadını çıkararak atmanızı sağlayacak bunun gibi bir çatı terası sizce de harika bir fikir olmaz mı?

Daha fazla resim ve seçenek için:

Yazarlar