Yaşam Eyaleti mafya yönetiyormuş!

Eyaleti mafya yönetiyormuş!

25.07.2009 - 01:32 | Son Güncellenme:

ABD’nin New Jersey eyaletindeki yolsuzluk operasyonunda 44 üst düzey politikacı tutuklandı. Tutuklananlar arasında belediye başkanları da bulunurken, 5 haham milyonlarca dolar kara para aklamakla suçlanıyor

Eyaleti mafya yönetiyormuş

ABD’nin New Jersey eyaletinde 10 yıldır süregelen bir yolsuzluk soruşturması kapsamında önceki gün 3’ü belediye başkanı, 2’si eyalet meclisi üyesi, bazıları eyaletin Yahudi cemaatinin önde gelen isimlerinden toplam 44 kişi tutuklandı.
Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) yürüttüğü, eyalet tarihinin en büyüklerinden biri olan söz konusu soruşturmanın sonucu olarak New York ve New Jersey’de tam 54 farklı yerde yapılan baskınlara polisin yanı sıra 300’den fazla FBI ajanı katıldı. Yetkililer, tutuklanan kişilerin milyonlarca dolar kara para aklamaktan organ kaçakçılığı ve sahte Gucci  el çantaları satmaya kadar çeşitli suçlamalarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

‘Kendilerini satmışlar’
Kamu kurumlarının her kesimine kadar uzanan skandal zinciri sonrası, tutuklanmayan fakat görev yerlerinde etkin olamayacağı düşünülen resmi görevlilerin de istifası istendi. Aralarında Jersey Halk İşleri Departmanı Vekili Joseph Doria’nın da bulunduğu bir dizi resmi görevli de istifalarını verdi.
“Politikacılar, kendi istekleriyle kendilerini satışa sunmuşlar” diyen Federal Başsavcı Ralph Marra, “Yolsuzluk bu insanların hayat biçimi olmuş. Etiğin varolmadığı bir dünyada yaşıyorlardı” dedi. FBI’ın yolsuzlukla mücadele biriminin başkanı Ed Kahrer, New Jersey’de yıllardır süre gelen yolsuzluğun, ülkedeki en büyük sorunlardan biri olduğunu belirterek, “Yolsuzluk, bu devletin özündeki değerleri yıkan bir kanserdir” dedi.
FBI’dan Weysan Dun, tutuklanan kişilerin listesinin “Önemli bir toplantıya katılan üst düzey halk liderleri listesi gibi olduğunu” söyledi.

Organ mafyası bağlantısı
Federal savcılar, yolsuzluk soruşturmasında, Brooklyn, Deal ve İsrail arasında faaliyet gösteren bir kara para aklama şebekesi üzerine odaklanıldığını, şebekenin, New York ve New Jersey’de hahamların kontrolündeki Yahudi yardım dernekleri yoluyla milyonlarca dolar kara para akladığının iddia edildiğini açıkladı. Aklanan paranın, her biri 160 bin dolar tutan yasadışı böbrek satışından geldiği belirtildi.
Savcılar ayrıca, soruşturma çerçevesinde yolsuzluk yaptığından şüphelenilen siyasetçilerin izini sürmek için muhbir kullandıklarını, işadamı gibi davranan muhbirin, New Jersey’de inşaat ve diğer projelere onay almak için kamu çalışanlarına binlerce dolar rüşvet verdiğini aktardı.
Tutuklanan 44 kişi arasında, Hoboken, Ridgefield ve Secaucus belediye başkanları ve 2 belediye meclisi üyesi bulunurken, New York ve New Jersey’den 5 haham da milyonlarca dolar kara para aklamakla suçlanıyor. Tutuklanan siyasetçiler kara para aklama, organ kaçakçılığı ve sahte marka ürün satışıyla  suçlanmıyorlar.

Haberin Devamı

Eyaleti mafya yönetiyormuş

Eyaleti mafya yönetiyormuş

Aşırı dinciler
Yolsuzlukla suçlanan sanıkların çoğu kefaletle serbest bırakılırken, kara para aklamakla suçlananlar için 300 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında kefalet ücreti istendi. Olay, İsrail basınında geniş yankı bulurken, İsrail gazetelerinde, Amerikalı yetkililer tarafından tutuklanan aşırı dinci Yahudilerin fotoğraflarına yer verildi.

Eyaleti mafya yönetiyormuş

Yazarlar