Editörün Seçtikleri Fadime'nin kurbanları

Fadime'nin kurbanları

03.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fadime'nin kurbanları

Fadimenin kurbanları

Aydan Burhan'a "Yangın Ayşe"de asistan, yapımcı, yönetmen ve oyuncu dayanmıyor. Kıskançlık krizine giren sanatçı, her bölümde birine takıyor, attırıyor.

FADİME rolüyle ün kazandığı "Mahallenin Muhtarları" dizisinden ayrıldıktan sonra İnterstar için "Yangın Ayşe"yi çekmeye başlayan Aydan Burhan, 10 bölümde, iki yapımcı, üç yönetmen, dört asistan, iki koordinatör değiştirdi.
Dizinin bitimine iki hafta kala yönetmen ve yapımcılığı bırakan Gold Film'in sahibi Faruk Turgut, "Bu koşullar altında Aydan Burhan'la çalışmamız mümkün değildi" dedi. Turgut, başından geçenleri şöyle anlattı:
"Başlangıçta yapımcılığı Osman Yağmurdereli üstlenecekti. Ancak oyuncu kadrosu oluşturulurken Aydan Burhan - Hilal Çelenk ikilisiyle ters düştü. Diziyi çekmedi. Star da işi bize verdi.
Yapımcılığı üstlendiğimizde, Aydan Burhan ve Hilal Çelenk, yönetmen ve oyuncuların çoğuyla anlaşmıştı. Biz onlara Sevtap Parman ve Tuncer Necmioğlu gibi oyuncuları önerdik. Ancak Şahin Gök, Burhan - Çelenk ikilisine dört bölüm dayanabildi. O işi bırakınca, yönetmen olarak Şerif Gören'le anlaştık. Gören de, 10. bölümde diziyi bıraktı. Son üç bölümü bari ben çekeyim dedim, ama üç gün tahammül edebildim."
Burhan ve Çelenk'in her bölümde birine taktıklarını ve o kişinin dizinin ekibinden çıkarılması için kendilerine baskı yaptığını belirten Turgut sözlerini şöyle sürdürdü:
"4. bölümden itibaren Sevtap Parman'a taktılar. Halbuki biz Sevtap'la 10 bölümlük anlaşma yaptık. Zamanla dizide Sevtap öne çıkınca bunu kabullenemediler, kızı gönderdiler. Aydan Burhan'da garip bir Kandemir Konduk fobisi oluşmuş. Aydan öyle bir noktaya geldi ki, daha önce birlikte çalıştıkları Konduk'un, adam tutup, sürekli kendini takip ettirdiğini sanıyor."


Yazarlar