Kültür Sanat Felsefe ve demokrasi

Felsefe ve demokrasi

21.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Felsefe ve demokrasi

Felsefe ve demokrasi

MİLLİYET Sanat Dergisi, 1997 yılının son sayısını "Felsefe ve demokrasi"ye ayırdı. Server Tanilli, Füsun Akatlı, Emre Kongar ve Zeynep Oral farklı yönlerden ele aldılar, bu geniş kapsamlı konuyu. Tanilli ve Akatlı liselerdeki felsefe derslerinin demokrasinin yerleşebilmesi için ne kadar yararlı olduğunu anlattılar. Oral, Tanilli'nin "Yaratıcı Aklın Sentezi - Felsefeye Giriş" adlı yeni kitabı aracılığıyla "daha güzel bir dünya"ya ulaşabileceğimizi gösterdi. Emre Kongar ise felsefe ve demokrasi üzerine anılarını paylaştı okurlarla.
Aramızdan apansız ayrılan aktör Aclan Aktuğ'u Hüseyin Alemdar anlattı. Keman virtüozu Stephan Grapelli'nin ardından Aslı Onat bir derleme yaptı.
Kış soğuğuna inat iyice ısınan plastik sanatlar etkinlikleri Milliyet Sanat sayfalarında geniş yer buldu. Kaya Özsezgin ve Levent Çalıkoğlu'nun eleştirileri yanı sıra Yapı Kredi Kazım Taşkent Galerisi'ndeki Neşe Erdok sergisini Ayşe Gönüllüleroğlu, Pamukbank Fotoğraf Galerisi'ndeki "Işık Yılları" sergisini Paul McMillen, Maçka Sanat'taki Ayşe Erkmen sergisini Orhan Duru yazdı. Nüvit Özdoğru, bir süre ara verdiği "Dünya, Sanat, Şiir" dizisine "Azizler, azizlikler ve barbarlıklar" başlıklı yazıyla yeniden başladı.