Yaşam FENERBAHÇELİ RAMBO İSTANBUL’U KARIŞTIRDI

FENERBAHÇELİ RAMBO İSTANBUL’U KARIŞTIRDI

24.10.2010 - 03:32 | Son Güncellenme:

Bir polisin otomatik silahını çalan Fenerbahçeli Rambo’yu yakalamak için polis alarma geçti, Şükrü Saraçoğlu Stadı bile arandı. Bir köpek kulübesine giren Rambo 13.5 saat sonra yakalandı...

FENERBAHÇELİ RAMBO İSTANBUL’U KARIŞTIRDI

“Rambo” lakabıyla tanınan Fenerbahçe taraftarı Okan Güler, Kadıköy’de polisin silahını çaldı. Alarma geçen polis 13.5 saat sonra Okan Güler’i sıkıştırdı. Bir apartmanın köpek kulübesine sığınan Güler, bir saat polisi uğraştırdı. Zorla ikna olan Güler, önce silahı verdi sonra teslim oldu.
Kadıköy AK Parti ilçe binası önünde önceki gece saat 21.00 sıralarında nöbet tutan bir polisin dalgınlığı sonucu “Akrep” denilen otomatik silah çalındı. Kameraları inceleyen polis, içinde 30 mermisi bulunan silahı “Rambo” lakabıyla tanınan Güler’in çaldığını belirledi. Aranan yerlerden biri de Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin oynanacağı Şükrü Saraçoğlu Stadı’ydı. Gece yarısı stadın ışıklarını yakan polis, “Rambo”yu burada da aradı. Aramaları genişleten polisler ilçedeki parkları dahi aradı.

Silahla Fenerium’a gidecekmiş
Polis, dün saat 10.00 sıralarında Kızıltoprak’ta Okan Güler’in izine rastladı. Ancak polisin takibinden kurtulan Güler, Hatboyu Ömer Efendi Sokak, No 7/1’deki apartmanın bahçesindeki köpek kulübesine girerek saklandı. Yarım saat sonra Güler’in saklandığı yeri tespit eden polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Sokağa giriş ve çıkışlar kapatılırken özel hareket timleri önlem aldı. Güler, Fenerbahçeli yönetici, işadamı Ali Koç ile arkadaşı Osman Ekmekçi’nin çağrılmasını istedi. Kısa bir süre sonra gelen Osman Ekmekçi polisin ikna çabalarına aracılık etti. Güler bir saat sonra silahla birlikte teslim oldu. Üzerinde Fenerbahçe forması bulunan Güler, emniyet binasına sokulurken, “Silahı çalmadım. Buldum. Silahla Fenerium’a girip Aziz Yıldırım’ı protesto edecektim. İçeride bulunan personeli dışarı çıkararak kendimi rehin alacaktım. Yıldırım’ı başkan olarak istemiyorum. Ali Koç Fenerbahçe’ye başkan olana kadar Fenerbahçeliliğimi dondurdum” dedi.
Güler’in silahını aldığı polis ise görevden alındı. Polis ile Güler’in üç yıldır tanıştığı ortaya çıktı. Polisin, Güler’i sık sık kulübeye alarak yemek ve çay ikram ettiği belirtildi. Polisin tuvalete gittiği sırada Güler’in kilitli olmayan dolaptaki silahı aldığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇELİ RAMBO İSTANBUL’U KARIŞTIRDI

Rambo polise bir saat direndi.

MAÇA GİTTİM GELİCEM!
Kendi babasının evini yakmak suçundan hâkim karşısında çıkan Güler’in bir süre Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattığı, burada tedavi görürken “Maça gittim, gelicem” şeklinde notlar bırakarak maçlara gittiği de iddia edildi. Daha önceki birçok eyleminde Aziz Yıldırım’ı “babası gibi sevdiğini” vurgulayan Güler, son eylemini ise Aziz Yıldırım’ın istifası için yaptı.

Hayatı vukuat!
“Rambo” daha önce de birçok olayla gündeme geldi. Fenerbahçe’nin bir maçı sırasında sahaya girerek dönemin ünlü oyuncularından Uche’ye sarılmasıyla ilk kez medyanın gündemine giren Güler, o günden sonra sık sık basında yer aldı. İşte Rambo’nun “eylemleri”:
- 12 Ağustos 2002’de Ali Sami Yen Stadyumu’ndaki Galatasaray-Samsunspor Türkiye Kupası maçından 15 dakika önce sahaya girdi ve FB bayrağı dikti. Daha sonra bıçağını çıkararak etrafa sallayan Rambo’nun gece stadyuma girdiği ve maç başlayana kadar 18 saat boyunca reklam panolarının altında saklandığı ortaya çıktı.
- 26 Mayıs 2007’de Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlamaları yaptığı Reina’nın kapısına giden Güler, hareket halindeki otomobilden bir kadını çekip yola düşürdü.
- 28 Ekim 2008’de yapılan 30. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda 40-44 yaş kategorisinde birinci oldu. Maratonu 2 saat 48 dakida 39 saniyelik bir dereceyle bitiren Rambo Okan, 40-44 yaş kategorisinde rakiplerinin 10 dakikadan fazla önünde birincilik kürsüsüne çıktı ve kupayı aldı. Ancak ertesi gün, sporcuların ayaklarına bağlanan mikroçiplerin kontrolü sırasında Güler’in, maratonun ikinci bölümündeki 21.1 kilometreyi yaklaşık 59 dakika gibi neredeyse dünya rekoruna yakın bir dereceyle koştuğu tespit edildi. Maratonu kestirme yoldan giderek tamamladığı ortaya çıkan Okan’ın derecesi iptal edildi.
- 17 Ağustos 2009’da Fenerbahçe-Sivasspor maçında sahaya girip Emre Belözoğlu’nun bacağına sarıldı.
- 25 Ağustos 2010’da Adana’da bir iş merkezinin çatısına çıkan Güler, Aziz Yıldırım’ın istifa etmemesi durumunda intihar edeceğini söyledi.
MUSA KESLER İstanbul

Yazarlar