Kültür Sanat Ferzan Özpetek yeni filmini tanıttı!

Ferzan Özpetek yeni filmini tanıttı!

13.03.2012 - 14:28 | Son Güncellenme:

YILLARDIR İtalya’da yaşayan Yönetmen Ferzan Özpetek, Cem Yılmaz’ın da rol aldığı 9’uncu filmi Magnifica Presenza’nın tanıtımını Roma’da yaptı

Ferzan Özpetek yeni filmini tanıttı

Filmin oyuncuları, Türkçe adıyla Şahane Misafir olan filmde ‘Yusuf Antep’ adlı karakteri canlandıran Cem Yılmaz’a hayran kaldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Roma’nın tarihi sinemalarından Adriano’da gerçekleştirilen basın tanıtımına, şu an balayında olan Cem Yılmaz’ın dışında filmin tüm oyuncuları katıldı. Tanıtıma gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Ferzan Özpetek, İtalya’da çevrilmesine rağmen filmde Türkiye’den çok şeyler olduğunu söyleyerek, "Cem Yılmaz ‘Yusuf Antep’ karakteriyle çok büyük iş çıkarttı. Ayrıca Sezen Aksu hem başlangıç hem final olmak üzere toplam dört şarkı ile ‘Şahane Misafir’e katkıda bulundu. Filmin afişini ise Türk tasarımcılarımızdan Emrah Yücel tasarladı" diye konuştu.

SEZEN AKSUSUZ OLMAZ

Diğer filmlerinde olduğu gibi bu filmde de Sezen Aksusuz yapamadığını söyleyen Özpetek, "Sezen Aksu’yu başlangıç jeneriğinde şart koştum. Yapımcılar, ‘Bu İtalyan filmi nasıl olur?’ dedilerse de ‘Ya Sezen ya hiç’ dedim. ‘Tenna’, ‘Sude’, ‘Unuttun mu beni?’ ve Yıldırım Türker’in sözlerini yazdığı bir Sezen Aksu bestesi olan ‘Gitmem daha’ parçaları var" diye konuştu.

Haberin Devamı

İtalyan aktör Elio Germano’nun başrolünde yer aldığı ve 28 yaşında tek hayali aktör olmak olan Sicilyalı Pietro’nun sıradışı hikayesinin anlatıldığı filmin, İtalya’da Cuma günü Türkiye’de ise 6 Nisan’da gösterime gireceğini belirten Ferzan Özpetek, "Filmi henüz sadece yakın arkadaşlarım, sinemayla ilgili insanlar ve gazeteciler gördü. Önemli olan, Cuma günü bilet alıp, sinemaya giden seyircinin tepkisi" dedi. Şahane Misafir’in üzerine çok titrediği bir film olduğunu söyleyen Özpetek, "Bu filmde eğlence, gözyaşı, dram, duygu, komedi hepsi bir arada" dedi.

YUSUF’ ADI İÇİN ÖLEN BİR ARKADAŞIMDAN ESİNLENDİM

Özpetek, Cem Yılmaz’ın ‘Yusuf Antep’ adlı bir karakteri canlandırdığının hatırlatılması üzerine, "Yusuf benim gençliğimde tanıdığım bir arkadaşımdı. Yok şimdi o. Bu ona bir göndermeydi. ‘Antep’ soyadı da Betül Mardin’le telefonla konuşurken geldi aklıma. Yani Antep şehrinden geldi. Ardından Cem’e de sordum, o da beğendi. Çok güzel duruyor Yusuf Antep" diye karakter adının hikayesini anlattı.

CEM YILMAZ İTALYA’DA DA ÖNEMLİ OLACAK

Cem Yılmaz’ın Perşembe günü Roma’da gerçekleştirilecek olan galaya katılamayacağını söyleyen Yönetmen Özpetek, "Yaşasın o balayında. Sabah konuştum balayına gidiyordu. Ondan çok memnunum. Çünkü çok iyi bir iş çıkardı. Yusuf Antep tiplemesini hissederek oynadı. İtalyancası da olağanüstüydü. Settekileri de kırdı geçirdi. Cem, ileride İtalya’yı da çok ilgilendirecek" diye konuştu. Filmde, ev sahibinin dışında, hayaletlerin de de yer aldığının hatırlatılması üzerine Ferzan Özpetek, "Onlara hayalet demek doğru olmaz. Onlar aslında evin ailesi. Bu nedenle asıl evi kiralayan Pietro misafir oluyor" diye düzeltme yaptı.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz-Ahu Yağtu çiftinin düğününe katılamadığını da söyleyen Özpetek, "Film için çok önemli bir programa katılmam gerekiyordu. Bu nedenle gidemedim düğüne" diye konuştu.

BAŞROL OYUNCUSU: HEPİMİZ CEM’İN FANI OLDUK

DHA’ya konuşan filmin başrol oyuncusu, 32 yaşındaki Elio Germano, Ferzan Özpetek’e övgüler düzerek, "Ferzan’la çok iyi çalıştık. O aktörleri çok seven bir insan. Rolüm üzerinde çok titizlikle durdu. Neredeyse gerçek bir insanmış gibi üzerine titredi. Ferzan’la herşey kolay oldu" dedi.

Haberin Devamı

Germano, Yusuf Antep karakterini canlandıran Cem Yılmaz’la ilgili bir sorumuza, "Cem, çok büyük bir aktör. Canlandırdığı karakter çok fantastik. Kendini sevdiren birisi. Hepimiz onun fanı olduk. Hepimiz hemen Türk DVD’leri almaya başladık. İnanılmaz bir insan" diye yanıt verdi. Türkiye’ye hiç gitmediğini üzülerek dile getiren Germano, "Çok isterdim oraya gitmeyi. Zaten Ferzan da beni götüreceğine dair söz verdi" dedi.

3’üncü kez bir Ferzan Özpetek filminde yer alan aktris Margerita Buy ise "Cem Yılmaz’la dil açısından anlaşamadık ama çok başarılı buldum ve çok beğendim. Ne yazık ki hiçbir filmini görmedim. Çok isterim" dedi. Özpetek’in muhteşem bir yönetmen olduğunun altını çizen Buy, "Onunla 3’üncü filmimi yaptım ve onu çok iyi tanıyorum. Enteresan ve çok insancıl biridir. Çok dikkatli birisi ama sadece filmine karşı değil, aktörlere karşı da öyle. Çok başarılı" dedi.

FİLMİN KONUSU

İtalya’da Cuma günü 400 kopya ile vizyona girecek olan film, Türkiye’de ise 6 Nisan’da seyirciyle buluşacak. Özpetek’in, "Tam kadro İstanbul’a gideceğiz" dediği filmin konusu ise şöyle: "Pietro’yu 28 yaşında Sicilya’dan Roma’ya göç ettiren büyük hayal oyunculuktur. Tüm o seçmeler ve peşi sıra gelen hezeyanlar arasında geçimini geceleri pasta ve kruvasan hamuru yoğurarak sağlamaya çalışan Pietro, geçici olarak kuzeni Maria ile aynı apartman dairesini paylaşmak zorunda kalır. Maria, utangaç ve yalnız Pietro’nun aksine aşk trafiği yoğun bir avukat çırağıdır. Sevgi ve nefret arasında gidip gelen bu karmaşık ev arkadaşlığı nihayet Pietro’nun kendi evine çıkmasıyla son bulur. Lakin özgür biri olarak adım attığını sandığı bu yeni hayatında onu çok daha büyük bir sürpriz beklemektedir: Pietro, yeni dairesinde de yalnız değildir. Daire gizemli, eksantrik, bir o kadar da zarif kişilerce çoktan işgal edilmiştir."