Geri Dön

Fesleğen çayı tarifi

Baş dönmesine ve mideye çok iyi gelen fesleğen çayının faydaları nelerdir ve nelere iyi gelir?

Fesleğen çayı tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- Fesleğen (Reyhan),
- Elma çekirdeği,
- Eğrice yonca,
- Kayısı,
- Lavanta çiçeği,
- Bal

Fesleğen Çayı Nasıl Yapılır?

Elma çekirdeği ve fesleğen tohumları bir gün önceden ballı suda dinlendirilir.

Bir tutam yonca, üç adet kayısı kurusu ve yarım tutam lavanta çiçeği ballı suda yirmi dakika kaynatılarak hazırlanan çay, yemek aralarında bir bardak içilir.

Fesleğen Çayı Tarifi 2

Elma çekirdeği ve fesleğen tohumları bir gün önceden ballı suda dinlendirilir. Bir tutam yonca, üç adet kayısı kurusu ve yarım tutam lava­nta çiçeği ballı suda yirmi dakika kaynatılarak hazırlanan çay, ye­mek aralarında bir bardak içilir.

Fesleğen Çayı Faydaları

“Baş dönmesinde, safrada ve burun kanamalarında Fesleğen Çayının etkin yararları vardır. Ayrıca, midenin su toplaması halle­rinde ve böbrek rahatsızlıkları ile karaciğer şişmelerini de önler.” Baş dönmesinde, safrada ve burun kanamalarında fesleğen çayının etkin yararları vardır. Fesleğen çayı ayrıca, midenin su toplaması hallerinde ve böbrek rahatsızlıkları ile, karaciğer şişmelerini önler.

Hazırlanış Şekli:

- Elma çekirdeği ve fesleğen tohumları bir gün önceden ballı suda dinlendirilir.
- Bir tutam yonca, üç adet kayısı kurusu ve yarım tutam lavanta çiçeği ballı suda yirmi dakika kaynatılarak hazırlanan çay, yemek aralarında bir bardak içilir.
- Baş dönmesinde, safrada ve burun kanamalarında fesleğen çayının etkin yararları vardır. Fesleğen çayı ayrıca, midenin su toplaması hallerinde ve böbrek ra­hatsızlıkları ile, karaciğer şişmelerini önler.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber