Kültür Sanat Festivalin biletleri satışa çıktı

Festivalin biletleri satışa çıktı

01.05.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali'nin biletlerini almaya başlayabilirsiniz

Festivalin biletleri satışa çıktı

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul
Müzik Festivali'nin biletleri satışa sunuldu. 8-24 Haziran arası gerçekleşecek festivalin biletleri için en önemli adres, Biletix. Bunun için gişelere başvurabileceğiniz gibi, çağrı merkezi (0216-556 98 00) veya internet sitesi (www.biletix.com) yoluyla da alışverişinizi yapabileceksiniz. Ayrıca Atatürk Kültür Merkezi'nin ana gişelerinden de, hizmet bedeli ödemeden bilet temin etmek mümkün. Fiyatları 10YTL'den 300 YTL'ye uzanan biletlerin bir kısmının öğrenciler için indirimli olarak satışa sunulacağını da hatırlatalım.

Kaçırılmayacak etkinlikler
Sponsorluğunu bu yıldan itibaren Borusan Holding'in üstlendiği festival için 1000'i aşkın yerli ve yabancı sanatçı İstanbul'a gelecek. Bu yıl yedi orkestra, altı oda müziği, dört resital, iki opera ve iki vokal müzik konseri olmak üzere toplam 27 etkinlik yer alıyor.

Festivalde bu yıl öne çıkan iki etkinlik; soprano Cecilia Bartoli'nin vereceği üç konserle, Yekta Kara'nın modern bir yorumla Topkapı Sarayı'nda sahneye koyacağı "Saraydan Kız Kaçırma" operası olacak. İstanbul Müzik Festivali'nin Mozart'ın yapıtlarını yorumlayacak konukları arasında Basel Oda Orkestrası, Helene Grimaud, Maria Joao Pires, Hüseyin Sermet, La Petite Bande yer alacak.

Film festivalinde olduğu gibi müzik festivalinde de "Fransız Baharı" esecek. Bu bölümün konuğu ünlü Fransız barok topluluğu Les Arts Florissants olacak. Festivale Aya İrini Müzesi, Darphane-i Amire binaları, Yıldız Sarayı Tiyatrosu, Arkeoloji Müzesi, İş Sanat Konser Salonu ve Topkapı Sarayı ev sahipliği yapacak.

4 Temmuz'da ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın özel projeleri kapsamında Chick Corea, Bayerische Kammerphilharmonie ile birlikte, "In the Spirit of Mozart" adlı konserde sahneye çıkacak.

Ayrıntılı bilgiyi ve programı internette www.iksv.org adresinde bulabilirsiniz.