Yaşam Filipinler’de yeni fırtına

Filipinler’de yeni fırtına

20.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

26 Eylül’de Ketsana fırtınasıyla başlayan felaketler zincirinin yeni halkası, hızı saatte 175 kilometreye kadar ulaşan Lupit kasırgası

Filipinler’de yeni fırtına

Filipinler’i geçen ay vuran Ketsana ve Parma adlı fırtınaların yol açtığı şiddetli yağış, buna bağlı sel baskınları ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısının bine yaklaştığı bildirildi. Hükümetten yapılan açıklamaya göre, 26 Eylül günü Filipinler’i vuran Ketsana, 420 kişinin ölümüne, 37 kişinin kaybolmasına yol açtı.

Fırtınadan sonra sel
Açıklamada, ülkede son 40 yılın en kötü sel baskınlarına neden olan, Filipinleri vurduktan sonra tayfuna dönüşen ve Vietnam, Laos ve Kamboçya’da da etkili olan Ketsana’dan sonra, Filipinler’in 3 Ekim’de Parma fırtınasının etkisi altına girdiği hatırlatıldı. Açıklamaya göre, Parma’nın yol açtığı felaketlerde ölü sayısı 438’e, kaybolan kişi sayısı 51’e çıktı.
Öte yandan yetkililer, Filipinler’in yeni bir kasırganın tehdidi altında bulunduğunu, bu yüzden yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaç maddeleri stokları yaptıklarını, ayrıca bir dizi önlem aldıklarını belirtiyor. Yetkililer, hızı saatte 175 kilometreye ulaşan Lupit adlı kasırganın çarşamba günü ülkeye ulaşacağını bildiriyor.

Yazarlar