Editörün Seçtikleri Film müziği gibi hayat

Film müziği gibi hayat

01.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Film müziği gibi hayat

Film müziği gibi hayat

MÜZİK dünyasının "baba"larından Moğollar'ın Cahit Berkay'ı, bugüne dek bestelediği film müziklerinin bir bölümünü 7 - 8 CD ve kasetten oluşacak bir dizide topluyor.
Şu sıralarda Kemal Sunal'ın 13 bölümlük "Şaban ile Şirin", henüz yayına girmeyen "Şeytanın Kurbanları", TGRT'de yayınlanacak "Mavi Savaş", Tunca Yönder'in yönettiği altı bölümlük uzun metraj dizi ve başrollerini İlyas Salman, Yunus Bülbül ve Sezer Güvenirgil'in paylaştığı "Gülerken Ağladık" adlı televizyon dizilerinin müziğini de hazırlayan Berkay, yoğun biçimde film müzikleri üzerinde çalışıyor. Berkay çalışmalarıyla ilgili şu bilgiyi verdi:
"1974 - 1995 arasında yaptığım film müziklerini kronolojik sırayla toplayacağım. Bunların arasında, `Kırık Bir Aşk Hikayesi' (Hümeyra, Kadir İnanır), `Dila Hatun, Selvi Boylum Al Yazmalım', `Devlerin Aşkı', `Bodrum Hakimi', `Köprü', `Fosforlu Cevriye' (Türkan Şoray, Kadir İnanır), `Davaro' (Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit), `Mal Sahibi Mülk Sahibi' (Zeki Alasya, Metin Akpınar) gibi parçalar var...
Fransa'ya gidip gelme döneminde bu çalışmalarıma ara verdim. Döndükten sonra da yanılmıyorsam 200'ün üzerinde film ve dizi müziği yaptım."
Sanatçı, film müziği konusunda eskiyle yeniyi şöyle karşılaştırıyor:
"1970'li yıllarda Uğur Dikmen, Asım Ekren, Oğuz Durukan, Oğuz Abadan, Orhon Topçuoğlu, Özkan Uğur gibi arkadaşlarla beraber stüdyoya girip filmin içinden müziklenecek bölümleri çıkarıp beyaz perdede seyrederek müziklerini yapıyorduk. 1980'li yılların ortalarında video ve komputer sistemleri devreye girince evimde kurduğum Home Stüdyo'da çalışmalarımı tek başıma yapmaya başladım. 1970'li yıllardaki çalışmaları şimdi çok özlüyorum."
Bir kaset ve CD'de toplam 12 filmin ana temasının yer alacağını söyleyen Berkay, ilk kasedin altı ay içinde piyasaya çıkacağını söyledi.

Yazarlar