Geri Dön

Fincan tatlısı tarifi

Pratik, hafif, lezzetli ve şık bir tatlı arayanlara fincan tatlısı tarifi...

Fincan tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt
2,5 fincan un
2,5 fincan şeker
1 kaşık tereyağı
1 vanilya

Üzerine:
Hindistan cevizi

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt, un ve şekeri sürekli karıştırarak kaynatın.

Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.

Fincanları suyla çalkaladıktan sonra muhallebileri fincanlara paylaştırın.

Birkaç saat buzdolabında bekledikten sonra fincanları ters çevirip muhallebileri çıkarın.

Hindistan cevizine bulayıp istediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber