Geri Dön

Fındıkzade tarifi

Kıbrıs tatlısı olarak bilinen fındıkzade tatlısı için tarif paylaşıyoruz. Fındıkzade tatlısı, şerbetin ve muhallebinin bir araya gelmesiyle ortaya mükemmel bir lezzet çıkaran tatlıdır. Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz ya da doğum günü pastaları yerine kolaylıkla yapabileceğiniz fındıkzade tatlısını, sofralarınızın baş tacı edebilirsiniz. Peki fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? İşte fındıkzade tatlısı tarifi...

Fındıkzade tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-3-4 yemek kaşığı toz şeker
-3 yumurta
-1,5 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı galeta unu
-1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;
-1 litre süt
-2 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı mısır nişaştası
-3 yemek kaşığı toz şeker
-1 paket krem şanti
-1 paket vanilya

Şerbeti için;
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu

Fındıkzade Nasıl Yapılır?

-Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.
-Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin.
-Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın.
-Yağladığınız kare borcama dökün
-190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz.
-Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.
-Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.
-Muhallebisi için krem şanti hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin.
-Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin.
-Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın.
-Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber