Geri Dön

Fırın poşetinde ayva tatlısı tarifi

Fırın poşetinde ayva tatlısı tarifi, mevsim kış mevsimi olduğundan çok fazla aranıyor. Sağlık deposu olan, kış mevsiminin en sağlıklı meyvesi olan ayva ile harikalar yaratabilirsiniz. Düdüklü tencerede, çelik tencere de ayva tatlısı yapmanın yanı sıra fırın poşetinde de ayva tatlısı yapabileceksiniz. Fırın poşetinde ayva tatlısı tarifi nedir, fırın poşetinde ayva tatlısı nasıl yapılır sorusunu sormaya başladıysanız işte cevabı…

Fırın poşetinde ayva tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 5 adet ayva
- Her ayvanın içerisine 2 çorba kaşığı toz şeker
- Fırın poşeti
- 1 tane kabuk tarçın

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

1- İlk olarak ayvaların kabuklarını soyun ve içlerini oyarak çekirdeklerini çıkartın.

2- Daha sonra ayvaları yan yana fırın poşetine dizin.

3- Oymuş olduğunuz her ayvanın içerisine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.

4- Fırın poşetine yerleştirdiğiniz ayvaların içerisine bir bardak suyu ilave edin. Ve poşetin içerisine ayva kabuklarını ve çekirdeklerini ekleyin.

5- Fırın poşetinin ağzını iyice kapadıktan sonra 200 derece fırında 35-40 dk kadar pişirin.

6- Fırından çıkınca ılındığı zaman servis edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Fırında pişen ayva tatlınız hazır olduktan sonra ılıdığında, ayvaların içerisine kaymak ekleyin, üzerine de ceviz veya nar taneleri servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Ayva tatlısının püf noktaları nelerdir?

Ayva, elma ve armut meyvelerinin akrabasıdır. Tüm bu meyveler yumuşak çekirdekli meyveler kategorisinde sıralanır. A vitamini, lif ve demir açısından oldukça zengin olan ayva, yüksek miktarda tanin içermesi sebebiyle ağızda garip bir tat bırakır. Bu nedenle genelde komposto ve tatlı yapımında kullanılır.

1- Ayva pişirilse dahi şekli bozulmayan bir meyvedir. Bu nedenle tatlılar için vazgeçilmezdir. Ayva tatlısı herkesin bayıldığı bir tariftir. Üzerine eklenen kaymak ile sofralarınızı lezzet şölenine dönüştürebilir.

2- Ayvanın çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla ayırabilirsiniz. Eğer ayvaların kırmızı olmasını istiyorsanız bu çekirdekleri bir kenarda bekletin. Ayvaları pişirirken içine atarsanız dilediğiniz kırmızı rengi elde edebilirsiniz.

3- Ayvaları bekletecekseniz limon suyu ile ovmanızda fayda vardır. Bu sayede kararmalarını önlemiş olursunuz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber