Aile Fosforlu Çubuklara dikkat!

Fosforlu Çubuklara dikkat!

13.07.2016 - 09:37 | Son Güncellenme:

Glow Stick oyuncağı birden kırılınca içerisindeki madde Yaz'ın gözüne girdi.

Fosforlu Çubuklara dikkat

Glow Stick olarak bilinen fosforlu çubuklar büküldüğünde içerisindeki mekanizmanın kırılması ve kimyasal bir birleşme sonucunda fosforlu renge bürünen bir oyuncak.

Bu çubuklar esneklikleri sayesinde bilezik, gözlük vs aksesuarlar haline getirilebiliniyor. Glow Stick'in en önemli özelliği bükülmesi. Ancak minik okurumuz Yaz Somer'in bizi arayarak telaşlı bir halde anlattığı olan Glow Stick'in doğasına aykırı ve bir o kadar da tehlikeli bir durumu ortaya çıkartıyor.

Haberin Devamı

Yaz olayı şöyle anlatıyor;

Annem ve babam bana Glow Stick almışlar. Ben de onunla bir şeyler yapmaya çalışıyordum. Kıvırmak için büktüm ve bir anda kırılarak gözüme kaçtı. Çok yandı. Annem hemen suyla yıkadı ama net göremiyordum. Sonra göz hastanesine gittik. Şimdi gözümü bantladılar. Belki haberini yaparsınız da başka çocukların başına da aynısı gelmez. Bunlar çeşit çeşit alsakın aldanmayın...."

Yaz'a geçmiş olsun... Aileler ve çocuklar bu konuda dikkatli olsun. Bu tip oyuncakları kullanırken yüzümüzüe fazla yaklaştırmamamız gerektiğini ve her ne kadar bükülebilir olsa bile, bir noktadan sonra zorlamamak gerektiğini unutmayalım.

İşte Yaz'ın fotoğrafı

Fosforlu Çubuklara dikkat

Fosforlu Çubuklara dikkat

Yazarlar