Yaşam Fotomontaj iddiası doktoru tutuklattı

Fotomontaj iddiası doktoru tutuklattı

04.07.2008 - 02:21 | Son Güncellenme:

Engelli kişilerin fotoğraflarını fotomontaj uygulayarak başka fotoğraflara dahil ettiği iddiasıyla tutuklanan fotoğraf sanatçısı ve Anamur İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Erdal Kınacı açığa alındı. Suçlamaları reddeden Dr. Kınacı’nın, çalışmasındaki kişilerle modellik sözleşmesi yaptığını söylediği öğrenildi

Fotomontaj iddiası doktoru tutuklattı

Mersin Anamur’da engelli kişilerin fotoğraflarını çekip montajlayarak kullandığı iddiasıyla tutuklanan fotoğraf sanatçısı ve Anamur İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Erdal Kınacı açığa alındı.
Mersin İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, Kınacı’nın (42), doktorluğun yanı sıra hobi amaçlı çalıştığı fotoğraflarla da ilçenin adını uzun zamandan beri Türkiye’ye duyurduğunu söyledi. Ancak son çalışmasında yer alan kişileri, konuyla ilgisi olmadığı halde fotomontaj uygulayarak fotoğrafa dahil ettiği iddialarıyla karşılaştıklarını anlatan Kemik, “İlk duyduğumuzda inanmak istemedik. Yine de ilgili resmi kurumlara bilgi verdik” dedi. Kemik şöyle konuştu:
“İddialar gerçekse, doktorumuzun takındığı tutum insanlık ve hekimlik açısından kabul edilebilir değil. Biz de kurumun yıpratılmaması adına Kınacı’yı açığa aldık.”
Bu arada Kınacı, üye olduğu “www.fotoritim.com” adlı internet sitesinde, 30 Haziran’da yayımladığı ‘Olağanaltı Hal Bölgesi’ adlı köşe yazısında, fotoğraf sanatıyla ilgili görüşlerine yer verdi. “Cebinde iki ayrı not taşıyacaksın” ifadesiyle başlayan köşe yazısında Kınacı şunları ifade etti:
Birinde ‘dünyanın merkezi sensin’ diğerinde ‘bir hiçsin’ yazacak. Kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmaya başladığında ikincisini, yaşadığın hayattan zevk almamaya başladığında birinci notu okuyacaksın.

‘Lütfen dikkatli olun’
Okul zamanlarında branş konularından çok, hayat dersleri vermesiyle ünlü, bilge öğretmenimizin hemen her derste tekrarladığı sözler bunlar. Son zamanlarda cebimde taşıdığım, üzerinde ‘dünyanın merkezi sensin’ yazan notu sıkça çıkarıp okuma ihtiyacı hissediyorum. Yaşamdan zevk almamayı bırakın, en az yaşam kadar önem verdiğim, hatta yaşamımı sürdürmek için amaç edindiğim fotoğrafa sırt çevirdim.
Gözüm gibi sevdiğim o mucize makineleri görmek bile istemiyorum. İçinde fotoğraf kelimesi geçen yazı, makale, kitap veya herhangi bir şey, yoğun şekilde gerilmeme, kullandığım antidepresan dozunu artırmama sebep oluyor.
Söz verdiğim için kaleme almaya çalıştığım bu yazı, şu an için ıstıraptan başka bir şey vermiyor. ‘Fotoğraftan dolayı linç olur mu’ sorusunun cevabını alıyorum. Söylemek istediğim tek şey, lütfen dikkatli olun, fotoğrafı masum bir hobi, hoşça vakit geçirmeye yarayan bir uğraş veya çeşitli siteler marifetiyle sosyalleşme aracı olarak görmeyin. Paylaştığınız tek bir kare, emek emek kurduğunuz tüm yaşantınızı bir anda değiştirmeye, hatta alt üst etmeye yetecek güçte bunu bilin ve lütfen dikkatli olun...”

Uluslararası ödül
Erdal Kınacı, 2006 yılında National Geographic Society’nin dünya çapında düzenlediği ve 17 ülkeden toplam 30 bini aşkın fotoğrafın değerlendirildiği ‘Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda ‘insan’ kategorisinde birinci olmuştu.

Haberin Devamı

Suçlamaları kabul etmedi
Kınacı’nın suçlamaları kabul etmediği ve çalışmasındaki kişilerle modellik sözleşmesi yaptığını söylediği öğrenildi.

Fotomontaj iddiası doktoru tutuklattı

Fotomontaj iddiası doktoru tutuklattı

Mersin Anamur İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Kınacı’nın tutuklanmasına neden olan fotoğraflardan bazıları...

Fotomontaj iddiası doktoru tutuklattı

Yazarlar