Editörün Seçtikleri Fransa bu çıplak Türk'ü konuşuyor

Fransa bu çıplak Türk'ü konuşuyor

24.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fransa bu çıplak Türk'ü konuşuyor

Fransa bu çıplak Türkü konuşuyor


Lille'de İzmirli kuyumcu Kemal Tümer ve 11 arkadaşı 2000 takvimi için soyundu


       Onlar, Fransa'nın Lille kentinde, güzel ve şirin dükkanlarıyla ünlü La Monnaie, yani Türkçe deyişiyle "Para" sokağının birbirleriyle çok iyi anlaşan esnafıydı. Her sabah, kahvede buluşur, söyleşirlerdi. Aralarında İzmirli kuyumcu Kemal Tümer ve gıda marketi sahibi İtalyan Gilberto d'Annunzio pek bir anlaşırlardı. Çünkü Gilberto da bir zamanlar Bolu'da iş tutmuştu.
       Derken bir gün, Gilberto, iflasın eşiğindeki küçük bir İtalyan futbol takımının, klüplerini kurtarmak için çıplak poz verdiği 2000 yılı takvimini gösterdi arkadaşlarına. "Niye biz de bizim sokağın promosyonunu böyle yapmayalım?" diye düşündü La Monnaie sokağının kafadarları.
       Her biri 80 milyon TL çıkarıp verdi, bir fotoğrafçı tuttular ve sokağın en alımlı 12 esnafına "çıplak" poz verdirdiler. 2000 takvimi o kadar sempatik ve değişikti ki, tüm Fransa ayağa kalktı. Fransız televizyonları, "Türk kuyumcu Kemal Tümer bile, esnaf arkadaşlarını kıramayarak Mr. Ekim'liğe soyundu" diye verdi haberi.
       Tümer Fransa'da büyük şöhrete kavuşurken, "çıplak erkek takvimi" bir haftadır, baskı üstüne baskı yapıyor. "2000 yılı erkekleri"nin iş aletleriyle verdikleri pozlar, Fransız genç kızlarının hayallerini süslüyor. Aralarında en "kıyak" delikanlı, elbetteki kaytan bıyıklı Mr. Ekim, Kemal Tümer, tabii ki.


Yazarlar