Yaşam Fransa’da burkayla postane soygunu

Fransa’da burkayla postane soygunu

08.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Burka ve benzeri yüzü tamamen örten giysilere yasak getirilip getirilmemesinin hararetle tartışıldığı Fransa’da, iki soyguncu burka ile postane soydu.

Fransa’da burkayla  postane soygunu

Burka ve benzeri yüzü tamamen örten giysilere yasak getirilip getirilmemesinin hararetle tartışıldığı Fransa’da, iki soyguncu burka ile postane soydu. Soyguncuların politik gündemi yakından izledikleri, bu sayede naylon çorap veya kar maskesi gibi tanınmayı önleyen alışılmış örtüler yerine burka giymeyi akıl ettikleri değerlendirmesi yapıldı.

Burkalıları kadın sandılar Paris yakınındaki Athis-Mons adlı banliyö kasabasında cumartesi sabahı yapılan soygunda, ellerinde bıçakla memurları ve 20 kadar müşteriyi korkutan iki burkalı soyguncu kasada buldukları 4500 euro’yu alarak kaçtı.
Tanıklar, görevlilerin burkalı iki soyguncuyu kadın sandıkları için postaneden içeri girdiklerinde hiç şüphelenmediklerini, ancak bıçak çekip kasadaki parayı aldıktan sonra koşma şekillerinden erkek olduklarının anlaşıldığını söyledi.

Göçmenler para yolluyordu
Kasadaki paraları alan iki burkalı soyguncu, yakında bulunan bir park yerine doğru ayaklarında basket pabucu olduğu halde koşar adım uzaklaştıktan sonra ortadan kayboldu. Soygun bu küçük postane şubesinde iş yoğunluğunun yüksek olduğu bir saatte gerçekleşti. Ayın ilk cumartesi günü olması nedeniyle çok sayıda göçmen işçinin memlekete posta havalesiyle para gönderdiği, bu yüzden kasada diğer günlere kıyasla daha fazla nakit para bulunduğu da belirtildi.

Yazarlar