Kültür Sanat Galatamoda Festivali başlıyor!

Galatamoda Festivali başlıyor!

02.06.2009 - 14:14 | Son Güncellenme:

Beyoğlu Belediyesi ve Moda Tasarımcıları Derneği’nin tarafından moda dünyamıza 2007 yılında kazandırılan Galatamoda Festivali, tasarım sevenlerin artan ilgisiyle devam ediyor.

Galatamoda Festivali başlıyor

Serüvenine Galata Meydanı’nda başlayan Galatamoda Festivali, Adana’dan Alaçatı’ya uzanan yolculukta tam 9 kez tasarım dünyasının kapılarını araladı.
 
GALATAMODA FESTİVALİ 3-7 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA DOĞDUĞU YER GALATA’DA…

Haberin Devamı

GALATAMODA, Galata Meydanı’ndaki dördüncü buluşmaya 3-7 Haziran tarihleri arasında herkesi davet ediyor…

Moda tasarımcıları Galatamoda’da özel olarak bu etkinlik için tasarlanan koleksiyonlarını, moda tutkunlarının beğenisine sunuyor. 3 – 7 Haziran tarihleri arasında Galata’da Moda Tasarımcıları Derneği ve Beyoğlu Belediyesi’nin birlikte hayata geçirdiği geleneksel Galatamoda Festivali’nin dördüncüsü gerçekleştiriliyor. Dernek üyesi tasarımcılar Galata Kulesi ve etrafında, yaklaşık 750 m2 alanda kurulacak stantlarda tasarım tutkunlarıyla buluşacak ve ürünlerini satışa sunacak.

4.Galatamoda Festivali’nde, tasarımcılar moda tutkunlarıyla halka açık bir festivalde buluşacak. Moda Tasarımcıları Derneği ve Beyoğlu Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği festivalde ünlü tasarımcıların klasikleşen ürünlerinin yanı sıra aksesuar gibi farklı ürünler de izleyicilerin beğenisine sunulacak. Katılımcıların 2009 yazı için hazırladığı ürünlerin sunulacağı etkinlikte, Türk tasarım dünyasının zenginliği gözler önüne serilecek.

Haberin Devamı

Festival için Galata Kulesi’nin etrafında kurulacak standlarda kıyafetten kırtasiye ürünlerine; ismi kamuoyunca tanınmış tasarımcıların ve yıldızı parlayan genç tasarımcıların ürünleri, özel fiyatlarla sunulacak. Ayrıca tasarıma ve tasarımcıya destek veren tekstil firmaları da Galatamoda Festivali içinde özel sergileme alanları ile yer alacak.

Festival alanında her gün tasarımcıların özel olarak organize ettiği buluşmalar gerçekleştirilecek. Ayrıca gün boyunca müzik yayını yapacak. Yine İstanbul yeme-içme sahnesinin beğenilen markaları, festivalin sokak konseptine uygun olarak tasarladıkları standlarıyla mola vermek isteyen izleyicileri standlarında, nefis lezzetlerle ağırlıyor olacak. İstanbul’un gelenekselleşmiş sokak lezzetleri; simitçi, pamuk helvacı, mısırcılar da festival alanı çevresinde yerlerini alacak.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Galatamoda Festivali,  Moda Tasarımcıları Derneği’nin Beyoğlu Belediyesi ile birlikte, yılda iki kez, ilkbahar ve sonbahar sezonlarında hayata geçirdiği bir proje. Her yıl artan miktarda ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl 10.000 ziyaretçinin katılması bekleniyor. 3 günlük bir etkinlik olarak yola çıkan Galatamoda’nın süresi, geçtiğimiz yıllarda ziyaretçilerden gelen yoğun ilginin ardından 5 güne çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

Festivalin Türk moda tasarımındaki yeni soluk olan yetenekleri sunma misyonu, bu etkinlikte de devam ediyor olacak. İsmini yeni yeni duyurmaya başlayan genç tasarımcıların yaz sezonuna özel ürünleri, makul rakamlarla Galatamoda’da satışa sunuluyor olacak. Festivalin Türk moda tasarımındaki yeni soluk olan yetenekleri sunma misyonu, bu etkinlikte de devam ediyor olacak. İsmini yeni yeni duyurmaya başlayan genç tasarımcıların yaz sezonuna özel ürünleri, makul rakamlarla Galatamoda’da satışa sunuluyor olacak. Her etkinliğinde yeniliklere imza atan Galatamoda, bu sefer başarılı tasarımcı Hakan Yıldırım’ın  KKHAN by HAKAN YILDIRIM adını verdiği yeni markasının koleksiyonu ilk kez tasarım severlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

GALATAMODA’YA KATILAN MODA TASARIMCILARI: BAHAR KORÇAN, ARZU KAPROL, HAKAN YILDIRIM, ÖZLEM SÜER, SİMAY BÜLBÜL, İDİL TARZİ, HATİCE GÖKÇE, MEHTAP ELAİDİ, GAMZE SARAÇOĞLU, BİHTER AİDA PEKİN, AYŞE BRAV, GÜL AĞIŞ, MÜGE ERSİN, SERTAÇ DELİBAŞ, ASLI GÜLER, ÖZLEM KAYA, ÖZGÜR MASUR, AYŞE DENİZ YEĞİN, YASEMİN ÖZERİ, NİYAZİ ERDOĞAN, ZEYNEP ERDOĞAN, BERNA CANOK ÖZAY, ÖZLEM AHIAKIN, ZEYNEP TOSUN, MİNE KERSE, ÖYKÜ THURSTON, MÜGE ALKAN, RANA CANOK