Diyetisyen Hatice Kübra Bayer, son dönemlerde popüler hale gelen ketojenik diyetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Karbonhidrat içeriği düşük, protein içeriği orta ve yağ içeriği ise oldukça yüksek olan diyetlerin ketojenik olarak tanımlandığını belirten Bayer, ketojenik diyet listelerinin; yağ, karbonhidrat ve protein içeriği oranına göre değişkenlik gösterdiğini ifade etti. Diyet içeriğinde belirlenen proteinin yumurta, balık, kırmızı veya beyaz et gibi temel kaynaklardan karşılandığını aktaran Bayer, “Unlu mamuller, ekmek ve tahıl gibi temel karbonhidrat kaynakları kesinlikle kullanılmaz. Sebzeler, yağlı tohumlar ve yoğurt gibi süt ürünleri kısıtlı miktarda kullanılabilir. Yağ kaynakları olarak temelde zeytinyağı, tereyağı, mayonez, fındık, fıstık, badem, ceviz gibi yağlı tohumlar ve ayrıca krema, kaymak tüm öğünlerde sıkça verilir” diye konuştu.