Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 25 Şubat Bugün ne pişirsem: 25 Şubat Günün menüsü: Lahana çorbası, etli patates yemeği, peynirli makarna ve sakızlı muhallebi. 1 Lahana çorbası malzemeleri: 1 orta boy beyaz lahana 3 kaşık sıvıyağ 1 kaşık tereyağı 1 soğan 1 havuç 1 kaşık un 1/2 tatlı kaşığı salça 5 bardak sıcak su 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Lahana çorbası yapılışı: Lahananın kök kısmını alın, diğer kısımlarını ince ince doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Havucu rendeleyin. Sıvıyağla tereyağını kızdırın, soğanları kavurun. Un ve salça ekleyip kısık ateşte kavurun. Suyunu ilave edip çırpıcıyla karıştırın. Havuç ve lahanayı da ekleyince orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuz ve karabiber ekleyin. Yarım saat kadar daha piştikten sonra altını kapatın. 2 Etli patates yemeği malzemeleri: 250 gram et 4-5 kaşık sıvıyağ 1 soğan 2 kaşık salça 5-6 patates 2 sivri biber Yarım tatlı kaşığı pulbiber Tuz Etli patates yemeği yapılışı: Etleri sıvıyağda soteleyin. Suyunu bırakınca altını kısıp pişmeye bırakın. Etler pişince yemeklik soğradığınız soğan, salça, küp küp doğranmış patatesler ve biberleri ekleyip karıştırın. Üzerini geçecek kadar suyla beraber tuz ve baharatını da ilave edip kapağını kapatın. Kaynayınca altını kısın. 3 Peynirli makarna malzemeleri: 1 paket makarna Yarım paket margarin Yarım demet maydanoz 100 gram peynir Tuz Peynirli makarna yapılışı: Makarnayı haşlayın. Maydanozu ince ince kıyın. Peyniri rendeleyin. Margarini tencerede eritin. Maydanozu ekleyip biraz kavurduktan sonra makarnayı ilave edin. İyice karıştırın. Makarna kavrulunca peyniri ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın. 4 Sakızlı muhallebi malzemeleri: 5 bardak süt 1 kaşık tereyağı 3 kaşık un 2 kaşık pirinç unu 3 parça damla sakızı 3/4 bardak şeker 1/2 bardak krema Üzerine: İnce çekilmiş antep fıstığı Sakızlı muhallebi yapılışı: Süt, un, pirinç unu ve şekeri tencereye alın. Güzelce çırpıp pürüzsüz hale getirin. Damla sakızını havanda dövdükten sonra kremayla beraber ekleyin. Tencerenin altını yakın. Sürekli karıştırarak pişirin. en son tereyağını katıp karıştırarak eritin. Muhallebi kıvam alınca ocaktan alın, servis kaselerine boşaltın. Antep fıstığıyla süsleyin. Bugün ne pişirsem: 24 Şubat lahana çorbası tarifi patates yemeği tarifi peynirli makarna tarifi sakızlı muhallebi tarifi