Haberler Bilgi Ramazan ayı iftar menüsü 2 Ramazan ayı iftar menüsü 2 Ramazan'a özel iftar menüsüyle besleyici, lezzetli ve pratik iftar yemekleri hazırlayabilirsiniz. İftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız bu tarifleri deneyin. 1 Tavuklu mısır unu çorbası Malzemeler: 1 bardak mısır unu 4 bardak tavuk suyu 4 bardak su 1 kase didiklenmiş tavuk eti 2 diş sarımsak Üzeri için: 2 kaşık tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı kuru nane Yapılışı: Mısır ununu tencereye koyun, tavuk suyunu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra tavuk etini ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Tuzunu ekledikten sonra kısık ateşte 6-7 dk kaynatın. Sosu için tavada teryağını kızdırıp pulbiber ve kuru nane ekleyin. Çorbanın üzerine servis ederken gezdirin. 2 Patates oturtma Malzemeler: 4 orta boy patates 250 gr. dana kıyma 1 büyük soğan 1 çay kaşığı tuz 1 kaşık salça 1 çay kaşığı karabiber 2-3 kaşık zeytinyağı Yarım demet maydanoz Yapılışı: Kıymaları ve doğradığınız doğanları tavada 1 kaşık zeytinyağı ile iyice kavurun. Baharatlarını eklemeyi unutmayın. Kıymalı harcı bir kenara alın. Bir tavaya biraz yağ koyup halka dilimlediğiniz patatesleri tek sıra halinde dizin. Üzerine kıymalı harcı dökün. Bir sıra patates daha dizip yine harcı koyun. Salçayı sıcak suyla bir kasede eritin ve patateslerin üzerine dökün. Patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis ederken üzerine maydanoz serpin. 3 Gavurdağı salatası Malzemeler: 4 domates 1 yeşil biber 1 soğan 3-4 taze soğan 1-2 dal maydanoz İri kırılmış ceviz zeytinyağı, nar ekşisi, sumak, tuz Yapılışı: Domates, biber, soğan, maydanoz ve cevizleri doğrayın. Sebzeleri çok minik parçalar olacak şekilde doğramaya gayret edin. Hepsini bir kasede karıştırın. 1 yemek kaşığı kadar sumak ve zeytinyağı ekleyin. Damak zevkinize göre bol nar ekşisi ekleyebilirsiniz. Cevizi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur. 4 Damla sakızlı muhallebi Malzemeler: Yarım paket margarin 1,5 bardak toz şeker 3 fincan un 4 bardak süt Damla sakızı, vanilya Yapılışı: Margarini erittikten sonra unu ekleyin ve kavurun. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bu sayede topaklanmasını önleyeceksiniz. Sırasıyla şekeri, vanilyayı ve damla sakızını ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın, kaselere dökün ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine fındık veya ceviz serpebilirsiniz. iftar yemekleri iftar menüsü