Haberler Bilgi Ramazan ayı iftar menüsü 3 Ramazan ayı iftar menüsü 3 Ramazan'da ne pişirsem diye düşünen, iftarda ne yesek diye merak eden okuyucularımız için hazırladığımız pratik ve sağlıklı iftar menüsü yemekleri... 1 Acılı tarhana çorbası Malzemeler: 1 su bardağı tarhana 1 su bardağı haşlanmış börülce 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı kemik suyu Su Tuz Yapılışı: Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Biber salçasını ekleyin ve bir iki kere karıştırın. Tarhanayı ilave edin. İyice karıştırın ve soğuk su ilave edin. Topaklanan tarhanayı ezerek açın. Kemik suyu ekleyin ve son olarak haşlanmış börülceleri ilave edin. Tuzunu ve suyunu ayarladıktan sonra kaynatın. Kuru nane serpip sıcak servis yapın. Tarhanayı acılı sevenler için ek olarak pul biber koyabilirsiniz. 2 Fırında pirzola Malzemeler: 10 parça kuzu yağsız pirzola 4 adet orta boy domates 6 adet sivri biber 5 diş sarımsak Yarım adet limon 100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı salça 20 gr acı pul biber 10 gr kara biber 10 gr kekik 1 su bardağı su Yapılışı: Tereyağı ile tepsiyi yağlayıp, pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine dizin. Domatesleri teker şeklinde ince ince kesip, pirzolaların üzerine koyun. Sarımsakları ince ince doğrayın ve biberleri irice doğrayıp gelişi güzel pirzolaların aralarına yerleştirin. Suyu, salçayı ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırın ve tepsiye dengeli bir şekilde dökün. Üzerine baharatları serpiştirip, 1 saat kadar fırında tutun. Sıcak olarak servis yapın. 3 Patates Salatası Malzemeler: 4 adet haşlanmış patates 4 adet yeşil soğan 1 adet marul 8-10 dal maydanoz 3 dal taze nane Kırmızı biber, karabiber, tuz, pulbiber Taze sıkılmış limon suyu Zeytinyağı Yapılışı: Yeşil soğanları, maydanoz, marul ve naneyi doğrayın. Patatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra diğer malzemelerle karıştırın. Limon suyu, zeytinyağı ve baharatları damak tadınıza uygun olacak ölçüde yavaş yavaş ekleyin. Salatanız bir müddet buzdolabında durursa aromasını iyice alacaktır. 4 Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 bardak un 1,5 bardak şeker 1 kilogram süt 1 paket vanilya Yapılışı: Un ve yağı bir tencerede pembeleşene kadar kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine süt ve şekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın. Mikser kullanabilirsiniz. Hafif ıslattığınız borcama dökün ve soğuduktan sonra buzdolabında bekletin. Üzerine fındık, fıstık vb çekilmiş kuruyemiş serpebilirsiniz. 3-4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. iftarda ne pişirsem iftar yemekler iftar menüsü