Yaşam Gates ile Buffet’i Mengenli aşçıbaşı Birol usta doyurdu

Gates ile Buffet’i Mengenli aşçıbaşı Birol usta doyurdu

01.10.2010 - 00:01 | Son Güncellenme:

Mengenli aşçıbaşı Birol Dinçli, bu kez Amerikalı milyarderler Bill Gates ve Warren Buffet’i ağırladı.

Gates ile Buffet’i Mengenli aşçıbaşı Birol usta doyurdu

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün de aralarında bulunduğu pek çok dünya liderine yemek hazırlayan Mengenli aşçıbaşı Birol Dinçli, bu kez Amerikalı milyarderler Bill Gates ve Warren Buffet’i ağırladı. 53 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 2. zengin insanı olarak gösterilen Microsoft’un kurucusu Bill Gates ile 47 milyar dolarlık servetiyle Wall Street zengini Warren Buffet, Çin’in Shenzhen şehrinde 1500 kişiyle birlikte yemek yedi.
SHENZHEN Intercontinental Oteli’nde Mengenli aşçıbaşı Birol Dinçli’den yemekten önce bilgi alan Gates ve Buffet, hazırlanan mönüyle yakından ilgilendi. Birol Dinçli, “1500 kişi için Çin yemeklerinden oluşan bir menü hazırladık. Bill Gates ve Warren Buffet’ın mönüsü de VIP menü olarak isimlendirdiğimiz bir mönü olduğundan elbette farklılıklar oldu” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE MÖNÜ
Yemekte Çin usulü ördek, Çin balığı garaupa, ABD usulü sezar salata ikram edildi. İtalyan usulü Tiramisu ile ABD’den getirilen vanilyalı dondurma ise tatlı olarak sunuldu. Gates ve Buffet’ın yemeklerinde kullanılan “ribye steak” ile vanilyalı dondurma ABD’den getirildi.

Yazarlar