Yaşam Gates vakfından Türk bilim adamına destek

Gates vakfından Türk bilim adamına destek

12.05.2010 - 01:24 | Son Güncellenme:

Bill&Melinda Gates Vakfı, aralarında insan terinden aşı üretilmesi, sivrisineklerin etobur bitkiler kullanılarak kontrol altına alınması, ultrasonun erkeklerde doğum kontrol yöntemi olarak kullanılması gibi projelerinin de bulunduğu 78 sağlık projesine destek vereceğini açıkladı

Gates vakfından Türk bilim adamına destek

Vakfın açıklamasında, “Bu fikirlerden bazılarından yeni keşifler ve hayat kurtaracak çözümler üretileceğine ikna olduk” denildi.

Her projeye 100 bin dolar...
34 milyar dolarlık fona sahip olan vakıf, her projeye 100 bin dolar destek verecek. Desteklenecek projelerin, dünya genelinde toplam 18 ülkeden üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sivil toplum kuruluşlarının projeleri olduğu açıklandı.
Listeye alınan projelerden biri ise ABD’nin California Üniversitesi’nde görevli, Türk bilim insanı Prof. Aydoğan Özcan’a ait. Özcan geliştirdiği projeyle düşük maliyetli bir cep telefonu mikroskobu aracılığıyla sıtma hastalığını hızlı ve kesin olarak teşhis etmeyi amaçlıyor.
Dünyanın en zenginlerinden olan Bill Gates, Microsoft şirketinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı. 1994 yılında kurulan vakıf bugüne kadar 21 milyar dolar destek sağladı.

Yazarlar